Reklama

Kiefer si dává limit ještě 10 dní

Situace okolo závodní stáje Kiefer Racing je na pováženou. Samotný šéf Jochen Kiefer si stanovil časový limit 10 dnů, kdyby se odhlásil ze šampionátu WorldSSP 2020, pokud nesežene chybějících 300.000 Euro z celkového budgetu 1 milionu.

Jedno je jisté, MS-Supersport začíná 1. března na Phillip Islandu, první testování bylo naplánované na konec ledna. A několik dní už jasné, budget na celou sezónu není zajištěn a za tohoto stavu nechce Kiefer nejistou sezónu vůbec začít.

Historie se tak opakuje: Před dvěma roky musel Jochen Kiefer po smrti svého bratra a po nepodařeném prodeji týmu ruskému investorovi všechny plány «postavit na hlavu».

Musel se nechtěně rozloučit s Cortesem a vytvořit tým Moto2 s jedním jezdcem, kterým byl Domi Aegerter.

Letos se vše časově posunulo! Teprve koncem listopadu mu DWO přidělila dvě startovní místa a u šéfa YARTu Mandyho Kainze v Rakousku byl objednán materiál.

Zůstali sice sponzoři: A. Ragucci Straßenbau, Sotin, B.i. B. Generalbau, TRW, NGK, D.S. Immobilien, Naumann Präzisionsteile, Titan Riedmeier, KCE, Mithos, MotoCoach, Meyer Werbung, Haas Klimatechnik, 2D Data Recording, Grether Autohof Binzen, Lakowa, AFAM, GBRacing, Kühn Baustoffe, Dachtechnik Müller, Lucas Design, Spedition Cvetko, LS2 helmets, WRP brakes , P. S. CNC Technik, PB motorsport, Württembergische Versicherung, Moto Master, Profifit, AMC Ettlingen a Motocrumb.

Ale kubatura WorldSSP není tak atraktivní jako Moto2 a tak někteří své sponzorské příspěvky zredukovali. Před Vánočními svátky chybělo sice 250.000 Euro, ale pořád byl ještě čas chybějící peníze sehnat.

Roční budget pro dvoučlenný tým v šampionátu WorldSSP je přibližně 1 milion Euro, vloni při jednom jezdci v MS-Moto2 (Lukas Tulovic) jsme potřebovali 850.000 Euro.

Jako hlavní sponzor pro projekt MS-Supersport se může nabídnout firma s 300.000 Euro, za 10.000 Euro obdrží zájemce místo na kapotáži motocyklu.

„Pokud se mně nepodaří získat během 10 dní chybějící peníze do rozpočtu, tak tým prostě zavřu“, říká jasně a srozumitelně Jochen Kiefer.

Na připomínku, že některé týmy začnou sezónu s dírou v rozpočtu a doufají, že během roku ještě nějaké sponzory objeví a díra se zalepí: „To není můj případ. Přece nemohu zkasírovat peníze a pak říci: Pojedu pouze polovinu sezóny. Musel bych polovonu sumy vrátit a třeba by nebylo z čeho. To seriozní majitel týmu nikdy neudělá. Já se jmenuji Kiefer a ztratil bych svou pověst.“

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama