Reklama

Kiefer Racing: Ve Vídni příští týden by mělo být vše podepsáno

Poslouchá se to spíše jako Vánoční pohádka, ale šťastný konec by to mělo mít v žánru jihoamerické telenovely. Ve Vídni příští týden by mělo být vše už definitivně podepsáno.

Investiční bankéř a nový majitel týmu Kiefer Racing David Pickworth by měl podepsat ještě před Vánocemi smlouvy s Jochenem Kieferem a piloty Moto2 Aegerterem a Cortesem. Smlouva by měla být podepsána ve Vídni, kde David Pickworth se svou ruskou přítelkyní bydlí.

Minulou středu podepsal David Pickworth v sídle firmy KTM v Munderfingu smlouvu s KTM Factory Racing na dodání závodních motorek Moto2 do MS 2018. První týden v únoru by se měly uskutečnit první privátní testy Aegertera a Corteseho se stroji KTM, v lednu se bude konat týmová prezentace ve Vídni.

Definitivní smlouva s Jochenem Kieferem bude podepsána jako první záležitost, potom budou následovat dvě smlouvy s jezdci: S Aegerterem a Cortesem. Ty ostatně existují, jen musí být potvrzeny právníkem. Ty existující totiž podepsal ještě v Sepangu nečekaně zesnulý bratr Jochena Kiefera Stefan.

Musely být znovu vypracovány detailní podmínky převzetí týmu Kiefer Racing, ty původní podepsal 4 hodiny Stefan Kiefer před svou smrtí a nejsou z právního hlediska akceptovatelné. To stejné platí i o smlouvách s Aegerterem a Cortesem. Musí být totiž přepracovány podmínky vlastníka týmu.

Ale Sandro Cortese, který vlastně stojí za zprostředkováním předání týmu do rukou Davida Pickwortha s penězi ruských investorů při Grand Prix Rakouska na Spielbergu, je optimistický: „Všechno probíhá dle plánu. Příští týden máme první společné setkání ve Vídni. Budou tam Jochen Kiefer, Dominique Aegerter, můj nový šéfmechanik Pietro Caprara, já a samozřejmě David“, říká mistr světa Moto3 2012 a sedminásobný vítěz závodů GP.

Pietro Caprara byl už v době časů továrních motocyklů Aprilia renomovaným technikem v paddocku GP kubatury 250-ccm, potom v týmu Japan Italy Racing v MotoGP a v poslední době ve stáji SKY-VR46-KTM Nicolo Bulegy.

Sandro Cortese tak bude mít ve čtvrté sezóně závodění v Moto2 už čtvrtého šéftechnika, před tím to byli Jürgen Lingg, Luca Nicastro a Alfred Willeke.

Jochen Kiefer obdrží tříletou smlouvu v týmu a garanci pracovního místa a bude šéfmechanikem Domiho Aegertera.

David Pickworth převezme (koupí) od Jochena Kiefera dvě startovní místa na roštu MS-Moto2, jméno týmu, jeho historii (včetně dvou titulů mistra světa s Bradlem a Kentem) a také hlavičkový dopisní papír.

Britský investiční bankéř bude díky své nově vybudované švýcarské firmě CCH Consularis AG v Trübbachu (leží v kantonu St. Gallen) provozovat závodění v MS-Moto2, hlavní sponzor pocházející z Ruska přinese peněžní budget 2,5 milionu Euro a bude představen v lednu 2018 při už zmiňované prezentaci ve Vídni.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama