Reklama

Kiefer Racing pojede pouze WorldSSP

Německý tým Kiefer Racing nebyl akceptován pro mistrovství světa prostřední kubatury Grand Prix a tak se rozhodl přejít do šampionátu motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým.

Na radu šéfa Yamahy Andrea Dosoliho se ale ve své Rookie sezóně - 2020 - tento tým raději zaměří na šampionát WorldSSP, aby nejdříve získal zkušenosti v paddocku tohoto šampionátu a pomalu se tak připravil na sezónu 2021, kdyby se měl uskutečnit teprve přestup do WorldSBK.

Velkou roli samozřejmě hraje i finanční stránka věci, závodění v MS-Superbike vyjde na jednu sezónu dvakrát až třikrát dráž než v MS-Supersport.

Majitel týmu Jochen Kiefer se už oficiálně přihlásil do šampionátu WorldSSP a dostal místa na startovním roštu pro 2 jezdce. Ti by měli pocházet z německy hovořících zemí, takže v úvahu přicházejí Rakušan Thomas Gradinger, ex-pilot Moto2 Lukas Tulovic z Německa či jeho krajan Christian Stange.

Zatímco angažování Randyho Krummenachera se nedá vyloučit, tak další jezdci jako Jonas Folger, Markus Reiterberger a Sandro Cortese chtějí zůstat v kubatuře, kde se závodí s motocykly o objemu 1000 ccm.

Zatímco Jonas Folger doufá na prodloužení smlouvy jako testovací pilot Yamahy v MotoGP, tak Sandro Cortese stále jedná o pozici týmové #2 u Ten Kate, zatímco Markus Reiterberger zřejmě zamíří do BSB.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama