Reklama

Kiefer Racing a BMW jednaly v Magny Cours

Během závodního víkendu v Magny Cours došlo k jednání mezi týmem Kiefer Racing - dosud závodícího v Grand Prix prostřední kubatury a zástupci továrny BMW ohledně vzniku satelitního týmu na sezónu 2020 v závodním seriálu MS-Superbike.

Majitel týmu Kiefer Racing Jochen Kiefer se svou ženou Tinou navštívili závodní víkend v Magny Cours a střetli se zde se ředitelem divize BMW Motorsport Marcem Bongersem. Předmětem jednání byl satelitní tým této značky, což nebude vůbec laciná záležitost. Kiefer Racing totiž nemá do této kubatury k dispozici vůbec nic, musel by si koupit motocykly, motory a náhradní díly. A to všechno je nutné objednat nejpozději začátkem listopadu, neboť začátkem února bude vše přepravováno do Austrálie, kde se na Phillip Islandu koná sezónní premiéra 2020. Jako satelitní tým si musí Kiefer Racing vše koupit, i když pochopitelně za výhodnější ceny, zadarmo nedostane Kiefer Racing od BMW vůbec nic!

Jako jezdci se dle Jochena Kiefera nabízejí především Němci Markus Reiterberger, Jonas Folger, Lukas Tulovic nebo třeba Marvin Fritz...Dle Bongerse ale není vyloučen ani jezdec jiné národnosti (třeba Asiat, nebo Brit), stejně jako může nastat situace, že pojede v Rookie sezóně v šampionátu WorldSBK pouze jeden pilot.

Co se týká závodního materiálu, vše záleží na tom, kolik do něho Kiefer Racing investuje. Může dostat identický závodní materiál jaký budou mít k dispozici tovární jezdci BMW Tom Sykes a Eugene Laverty. Dá se ale předpokládat, že Kiefer Racing by si zakoupil jako základ motocykly, které by odpovídaly stavu, v jakém závodily nyní na Magny Cours, tedy ex-tovární motocykly BMW 2019.

BMW se ovšem ve Francii neomezila pouze na jednání s Kiefer Racingem, Nizozemec Bongers ve Francii jednal i s dalšími týmy z paddocku MS-Superbike (tedy i se stávajícími), neboť jako jediná značka nemá BMW na startovním roštu svůj satelit a v šampionátu závodí pouze tovární stáj SMR se dvěma motocykly.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama