Reklama

Kenny Roberts jr. je členem «Hall of Fame»

Marco Lucchinelli a Kenny Roberts jr., mistři světa 500 ccm 1981 a 2000 se letos stanou členy vybrané společnosti «Hall of Fame» mistrovství světa silničních motocyklů. Roberts byl do ní uveden při Grand Prix v Austinu.

Mistr světa královské kubatury 500 ccm 2000 Kenny Roberts jr. byl uveden do «Hall of Fame» uveden Carmelo Ezpeletou, CEO Dorna Sports, a stalo se to symbolicky na okruhu Circuit of the Americas. Přítomni byli také Robertsova manželka Rochelle, obě děti a také otec Kenny Roberts.

Debut v Grand Prix absolvoval Kenny Roberts jr. 1993 v Laguna Sece v kubatuře 250 ccm a byl odmávnut v Top-10. V roce 1996 začal jezdit Roberts jr. v královské kubatuře, když předtím 1995 závodil v kubatuře 250 ccm. 1999 vyhrál Roberts jr. čtyři závody Grand Prix v 500 ccm a se Suzuki se stal v MS vicemistrem světa. O rok později vyhrál opět čtyřikrát a stal se mistrem mistrem světa, když nasbíral celkem 258 bodů a na druhého Rossiho měl náskok 49 bodů.

Roberts jr. ukončil 2007 svou kariéru a po zisku 8 vítězných závodů Grand Prix a absolvování 184 závodů GP ukončil kariéru. Nyní se tedy stal členem exkluzivního klubu, kde jsou dosud tyto legendy: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Angel Nieto, Toni Mang, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Nicky Hayden, Alex Crivillé a Franco Uncini.

Poprvé v historii jsou tak v «Hall of Fame» jak syn, tak otec.

1 Kenny Roberts Legends1 kenny mistr sveta 2000 1 Kenny Roberts Legends3 1 Kenny Roberts Legends4 1 Kenny Roberts Legends5 kenny a vale



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama