Reklama

Kdo vlastně zachránil Michka? Juan Puga!

S čísly #143 a #144 startovali letos na Rallye Dakar otec Juan Carlos Puga a syn Juan José Puga z Ekvádoru. A nezúčastnili se kvůli vítězství, nýbrž kvůli společné účasti a společného dokončení.

A jelikož syn José jednu etapu nedokončil, tak dále jel se ztrátou 118 hodin (80 jich dostal jako časový trest). Otcovi se dařilo lépe, se ztrátou 27 hodin byl po 9 etapách na P116 ze 128 zbývajících jezdců. Měl časovou penalizaci 2:04 hod.

Ale otce už nebavilo závodit samotného, když syn byl mimo pořadí. Chtěli jezdit pohromadě, to byl jejich cíl. José debutoval při Rallye před dvěma roky - tehdy se jelo v Peru - a skončil celkově 42.

A jak jejich společné ježdění fungovalo? Syn se lépe vyznal v navigaci, naopak otec měl skvělou kondici, především co se týkalo aerobních schopností. Ovšem kdykoliv, když otec havaroval, tak na něho syn počkal a pomohl mu.

Závěrem: Prostě ekvádorská motocyklová rodina, správně tedy otec a syn Pugeové, patří do «Zlaté knihy Dakaru» a historie této kultovní vytrvalecké Rallye jako málokdo jiný.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama