Reklama

Kdo v sezóně 2020 místo Rabata?

V «premier class» MotoGP na sezónu 2020 nemají z aktuálních jezdců podepsanou smlouvu pouze tito piloti: Jack Miller, Esteve Rabat, Takaaki Nakagami a Hafizh Syahrin.

Všichni ostatní - včetně našeho Karla Abrahama - mají podepsanou dvouletou smlouvu, tedy včetně sezóny 2020.

Mimochodem: Konec spekulacím! K celému problému, který zahýbal paddockem na Sachsenringu - tedy odchodu Jorge Lorenza z týmu Repsol Honda, se vyjádřil oficiálně Tetsuhiro Kuwata, ředitel HRC, tedy muž, který vystřídal v této funkci svého předchůdce, tedy populárního Shuheie Nakamota: „Lorenzo má smlouvu i na rok 2020 a minimálně v tomto období bude závodit za tým Repsol Honda“.

Nyní se čeká ještě na oficiální vyjádření samotného Jorge Lorenza.

Podívejme se na aktuální situaci těchto jezdců a shrňme si současnou situaci:

Australan Jack Miller by měl během brněnské Grand Prix podepsat prodlouženou smlouvu s dosavadním týmem Pramac Ducati a mít k dispozici stejný tovární materiál jako Dovizioso a Petrucci. Mimochodem stejný motocykl GP20 dostane i Francesco Bagnaia.

Japonec Takaaki Nakagami stojí těsně před prodloužením smlouvy se svým dosavadním týmem LCR Honda.

Hafizh Syahrinz Malajsie se bude muset s «premier class» rozloučit a své místo v týmu Tech3-KTM-MotoGP uvolnit Bradu Binderovi, který přijde z Moto2 z týmu Aki Aja. Jihoafričana Bindera by mohl nahradit v továrním týmu KTM Španěl Aron Canet a zde závodit po boku krajana Jorge Martina.

Zdá se totiž, že v týmu Hervé Poncharala v Tech3-KTM-Moto2 zůstane Marco Bezzecchi, místo Phillipa Öttla by ale mohl přijít Hafizh Syahrin.

Španěl Esteve Rabat ukončí své působení v «premier class» a měl by se stát týmovým kolegou Jonathana Rey v šampionátu WorldSBK za tovární tým Kawasaki.

A na jeho místo by měl na přání sponzora přijít nějaký mladý Rookie z Moto2: Nejvíce se skloňuje jméno Itala Lorenza Baldassarriho (22 let).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama