Reklama

Kdo pojede vedle Marqueze? Aktuálně má největší šanci Morbidelli!

Nejen po včerejší kvalifikaci na GP Itálie v Mugellu se zdají být spočítány dny Daniho Pedrosy v továrním týmu Repsol Honda. Kandidátů je dle zahraničních webů hned několik a tak se podívejme na aktuální situaci a jak k ní vlastně vůbec došlo!

Vše se zdálo být jasné, Pedrosa přidá ke svým dalším sezónám od roku 2006 ještě jednu v té příští 2019 a pak ho nahradí Joan Mir, který měl podepsanou smlouvu o smlouvě s opcí od roku 2020. Ovšem úřadující mistr světa Moto3 Joan Mir se upsal na dva roky u Suzuki!

A tak je jednalo a jedná dále! Musíme si uvědomit, že současný manažer továrního týmu Honda Racing Corporation (HRC) Alberto Puig musel právě od Repsolu odejít z důvodů některých neshod s Danim Pedrosou a uklidit se na nějakou dobu do Asie.

Nyní se ale slavně vrátil a zdá se, že vrací vše nazpět i Pedrosovi.

Jednalo se a mluvilo o jménech jako Johann Zarco, Andrea Dovizioso nebo dokonce Jorge Lorenzo, ale: Manažeři HRC nechtěli z týmové #2 udělat vážného soupeře pro Marca Marqueze, ten potřebuje ke svému závodění určitý klid a všichni jmenovaní by se možná chtěli s Marcem Marquezem poprat o pozici tovární #1 a to rozhodně Marquez nemá zapotřebí a není to ani v zájmu HRC!

Jak už náš web napsal, došlo dokonce ke schůzce Puige a Jonathana Rey v Toskánsku. A zde se jednalo mj. i o tom, jak je smluvně vázán trojnásobný mistr světa Superbike ke Kawasaki...

Ale HRC by raději měla nějakého mladšího pilota, kdyby už totiž vzala zkušeného jezdce, tak je zde k dispozici Cal Crutchlow, ten je stejně veden na výplatní listině HRC.

HRC to v nedávné minulosti zkoušela třeba se Stefanem Bradlem a také s Jackem Millerem, ani jeden se ale pořádně s tímto japonským motocyklem neprosadil a to byl třeba Australan hned po příchodu z Moto3 pod smlouvou s HRC!

Nyní je horkým favoritem Ital Franco Morbidelli, aspoň tak jsou prezentovány news přímo z paddocku v Mugellu: Budoucnost Morbidelliho současného týmu MarcVDS je hodně vrtkavá a spíše beznadějná, snad se podaří Marc van der Straatenovi udržet při životě aspoň tým v kubatuře Moto2. Alex Marquez, jak už jsem napsal včera, by mohl zakotvit u svého mentora Emilia Alzamory v novém týmu MotoGP Estrella Galicia 0,0, ale zde jsou peníze tak maximálně na jednoho jezdce.

A tak by se svěřenec Valentina Rossiho a úřadující mistr světa Moto2 mohl dle nejnovějších news objevit právě jako týmový kolega Marca Marqueze v oficiálním týmu HRC Repsol Honda.

Nesmíme ale zapomenout na jednoho důležitého partnera v této karetní hře na nejvyšší úrovni, na firmu Repsol a právě tu přesvědčit o definitivním odchodu Daniho Pedrosy není vůbec jednoduchým oříškem k rozlousknutí!

Web Motoforum.cz vás ale bude určitě o všech žhavých novinkách z paddocku MotoGP informovat především díky spřáteleným kolegům novinářům, kteří se pohybují přímo v paddocku MotoGP jak nyní v Mugellu, tak za 14 dní v Barceloně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama