Reklama

Kdo pojede místo Nickyho Haydena? West? Cluzel nebo snad někdo jiný...

Ačkoliv se tomuto tématu zatím všichni vyhýbají, tak jedno je jisté. Jakkoliv je Nicky Hayden ve své podstatě nenahraditelný, tak i týmový manažer Red-Bull-Honda Ronald ten Kate dobře ví, že musí najít náhradníka.

Na testech v Misanu pojede 31. května a 1. června v týmu Red Bull Honda Ital Michele Magnoni, to ale bylo plánováno už hodně dopředu. 28-letý Ital už před třemi roky působil v roli testovacího pilota - tehdy s elektronikou Cosworth. Jako náhradník v závodě je ale hodně pomalý.

Za tým v WorldSBK je zodpovědná Honda Motor Europe, takže do jména jezdce má i tato společnost co hovořit.

Listina eventuálních náhradníků je hodně krátká: V první řadě jsou to Leon Haslam, který jezdí v BSB za JG Speedfit Kawasaki, nebo Leon Camier, ten má smlouvu s týmem MV Agusta.

Ti by byli v týmu Red Bull Honda hodně žádáni, ale filosofie Hondy zakazuje zakoupit si jezdce, který má platnou aktuální smlouvu s jinou značkou.

V národních šampionátech pak nejsou pod smlouvou u Hondy k dispozici žádní piloti, kteří by připadali v úvahu.

Takže zůstávají pouze tato nekonvenční řešení:

Vícemistr světa 600 Jules Cluzel je určitě jednou z možností: Aktuálně závodí za tým Honda v WorldSSP Simona Buckmastera a má zkušenosti z jednoho roku závodění v MS-Superbike. 2013 se umístil celkově v Top-10 a pro Suzuki vyjel v Silverstone pro Suzuki dokonce druhé místo.

Anthony West závodí letos ve svém privátním týmu v MS-Supersport s Yamahou, ale nemá žádnou smlouvu s jakoukoliv továrnou nebo s týmem. 2016 jako náhradník v Pedercini Kawasaki byl v WorldSBK šestkrát odmávnut v Top-10 a zazářil jako pátý v deštivém závodě v Sepangu. 35-letý Australan už závodil na různých motocyklech skoro ve všech kubaturách: MotoGP, Moto2, Supersport a Superbike. Navíc je uznávaným «vodníkem»!

„Z respektu k Nickymu považuji za nemožné, abych se o takový job oficiálně zajímal. Ale myslím si, že jsem k dispozici jediným jezdcem, kdo by byl schopen takový motocykl pilotovat“, říká na toto téma Anthony West.

Britští novináři se už zajímali o možnost závodění pro Markuse Reiterbergera, který se v dubnu rozešel s týmem Althea BMW. Ten ale stejně jako Haslam nebo Camier má platnou smlouvu, v jeho případě u BMW a s IDM.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama