Reklama

Kdo jsou šéftechnici v MotoGP?

Jezdecké změny pro sezónu MotoGP 2020 se sice udržely v únosných hranicích, ovšem i tak oproti roku 2019 došlo ke čtyřem změnám.

V továrním týmu Repsol-Honda pojede mistr světa Moto2 Alex Marquez jako nástupce Jorge Lorenza, který ukončil aktivní činnost a to jako týmový kolega svého bratra a mistra světa MotoGP Marca Marqueze. V továrním týmu KTM převezme motocykl KTM Factory rovněž z Moto2 přicházející Brad Binder místo nešťastného Johanna Zarca.

Zarco naopak pojede v týmu Reale Avintia-Ducati místo našeho Karla Abrahama, jehož další pokračování sportovní kariéry je otevřené. A v týmu Tech-3-KTM nahradí Iker Lecuona z Moto2 Hafizhe Syahrina, který se naopak do prostřední kubatury vrací.

Samozřejmě se změnilo částečně i obsazení šéftechniků: Především Valentino Rossi bude ve své poslední sezóně v továrním týmu Yamahy pracovat s novým šéftechnikem: David Munoz nahradil Silvana Galbuseru. Munoz bude v královské kubatuře absolutním Rookiem, ale pochází z VR46, kde dovedl k titulu mistra světa Francesco «Pecco» Bagnaiu v Moto2 v sezóně 2018.

Alex Marquez sdědil u týmu Repsol-Honda Lorenzova zkušeného šéfmechanika Ramona Aurina, stejně jako Iker Lecuona převzal Nicolase Goyona po svém předchůdci, kterým byl Hafizh Syahrin.

Brad Binder a Johann Zarco, stejně jako Rossi, budou mít po svém boku nové osoby.

Binder bude spolupracovat u KTM s bývalým šéftechnikem Stefana Bradla u Forward-Yamaha Sergio Verbenou. Na Zarca čeká v týmu Avintia-Ducati Marco Rigamonti, který pracoval dříve u Ducati a u Suzuki pro Andreu Iannoneho.

Pokud by Iannone po své dopingové aféře mohl 2020 závodit za tým Gresini-Aprilia, tak by zůstaly dvojice jezdec & šéftechnik v následujících sestavách:

Přehled všech pilotů MotoGP 2020 a jejich šéftechniků:

Honda
Marc Marquez: Santi Hernandez
Alex Marquez: Ramon Aurin

Ducati
Andrea Dovizioso: Alberto Giribuola
Danilo Petrucci: Daniele Romagnoli

Yamaha
Valentino Rossi: David Munoz
Maverick Vinales: Esteban Garcia

Suzuki
Alex Rins: Jose Manuel Cazeaux
Joan Mir: Francesco Carchedi

KTM
Pol Espargaro: Paul Trevathan
Brad Binder: Sergio Verbena

Gresini-Aprilia
Aleix Espargaro: Antonio Jimenez
Andrea Iannone: Pietro Caprara

Petronas-Yamaha
Fabio Quartararo: Diego Gubellini
Franco Morbidelli: Ramon Forcada

LCR-Honda
Cal Crutchlow: Christophe Bourguignon
Takaaki Nakagami: Giacomo Guidotti

Pramac-Ducati
Jack Miller: Christian Pupulin
Francesco Bagnaia: Christian Gabbarini

Avintia-Ducati
Johann Zarco: Marco Rigamonti
Tito Rabat: Jarno Polastri

Tech-3-KTM
Miguel Oliveira: Guy Coulon
Iker Lecuona: Nicolas Goyon



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama