Reklama

Kdo bude mistrem světa: Cortese nebo Cluzel?

Rozhodl o letošním mistru světa tento okamžik v první zatáčce závodu v Portimao? Tam byl totiž Sandro Cortese dlouhý na brzdy a sestřelil Julese Cluzela! A zatímco Němec se dokázal zvednout a dojet ještě pátý, tak Francouz v závodě nepokračoval.

A v aktuálním pořadí světového šampionátu WorldSSP před finále v katarském Losailu vede Sandro Cortese s náskokem 6 bodů před Julesem Cluzelem. Z toho vyplývá jen jediné: Ani vítězství Cluzela na okruhu ležícím u katarské pouště Doha nezajistí francouzskému pilotovi titul mistra světa, pokud byl dojel Rookie Cortese druhý. Prostě ve hře musí být ještě někdo další: Mahias, Caricasulo nebo třeba Krummenacher.

Pro oba letošní protagonisty to bude zřejmě i jejich poslední závod za současné týmy: Sandro Cortese (dosud Kallio Racing) má totiž zamířeno o level výš, do WorldSBK. Tam by měl závodit v novém týmu GRT Yamaha s třetím továrním motocyklem této značky.

Naopak zřejmě Jules Cluzel zůstane ve své dosavadní kubatuře WorldSSP - kde závodí 2018 v indickém týmu NRT Yamaha, ale 2019 by se měl stát továrním pilotem Kawasaki v týmu Puccetti Racing.

V šampionátu vede před finále v Losailu Rookie Sandro Cortese se ziskem 189 bodů. Druhý je Jules Cluzel (183) a třetí Randy Krummenacher (150). Následuje stále ještě úřadující mistr světa Lucas Mahias (135), Top-5 kompletuje Federico Caricasulo (132).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama