Reklama

Kde se pravděpodobně nakazil Rossi?

Samozřejmě, že oficiálně to nebylo a nikdy ani nebude potvrzeno. Ovšem italská média přinášejí hypotézu, kde se mohl Valentino Rossi nakazit virem Covid-19.

Zřejmě se to stalo při oslavě 27. narozenin Rossiho přítelkyně Francesco Sofie Novelly. A dalším, kdo chybí v paddocku okruhu MotorLand Aragon je i Rossiho věrný přítel, Allesio Salucci. Ten se této oslavy Rossiho přítelkyně rovněž zúčastnil a je rovněž nakažený virem Covid-19.

Samozřejmě, že neúčastí na obou závodech v Aragónu, ztratil italský motocyklový fenomén už i teoretické šance na zisk eventuálního 10. titulu mistra světa, které byly při neúčasti úřadujícího šampiona Marca Marqueze a nestálosti formy vícešampiona Andrea Doviziosa a Mavericka Viňalese letos hodně velké.

A jak k celému případu poznamenal současný tovární jezdec KTM a budoucí pilot týmu Repsol Honda Pol Espargaro: „Každý má osobní odpovědnost za to, že si musí uvědomit, že existuje riziko. Kdo chce závodit, nemůže jít na narozeniny nebo soukromé večírky. Já sám nevidím své přátele, nechodím do restaurací ani nikam jinam. Jsem sám se svou ženou a dcerou, a dělám extrémní opatření. Umývám si ruce třicetkrát denně a vždy nosím masku“.

Po třech po sobě jdoucích nulách a dvou závodech, která musí nyní Rossi vynechat, (včetně poruše motoru v Jerezu), se tak musel 41-letý Valentino Rossi definitivně rozloučit s titulem mistra světa v MotoGP a to v sezóně, kde bylo vše možné.

„Kdo utrpěl největší škody je nakažený řidič, protože to, že nejsme schopni závodit, je to nejhorší, co se nám může stát. Ztratil tak poslední šanci bojovat o mistrovství světa“ , dodal Pol Espargaro.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama