Reklama

Kde bude jezdit Domi Aegerter?

Dominique Aegerter se už několik měsíců musí zabývat myšlenkou, co dál? Zároveň řeší výši sponzorského příspěvku se svým dosavadním týmem, kolik by musel donést «éček» do týmu Forward na příští sezónu v Moto2.

Mezitím se jeho mladší týmový kolega Stefano Manzi už dohodl s Giovanni Cuzarim na další sezóně s motocyklem MV Agusta. A tým MV Agusta Temporary Forward prý má v zásobě mladého Itala s hodně majetným sponzorem.

Faktem ale je, že Dominique Aegerter získal letos s motocyklem MV Agusta hubených 15 bodů (23. místo), zatímco o plných 9 let mladší Stefano Manzi bodů 26, když dvakrát dojel v Top-10.

Ovšem s tím mladým Italem to zase není úplně pravda, neboť se jedná už o 32-letého Římana Simone Corsiho, za kterým ale stojí opravdu movití sponzoři, a který by se rád do týmu MV Agusta Temporary Forward vrátil.

A tak o startu v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým na příští sezónu uvažuje Domi Aegerter (29 let) hodně vážně. Na letošní sezónu v MS-Moto2 musel do týmu «MV Agusta Forward Racing» majitele Giovanni Cuzariho donést 300.000 až 350.000 Euro a to je nad jeho současné možnosti. Domi Aegerter doufá, že by mu závodění v jiném šampionátu vyšlo laciněji: Ovšem v kubatuře WorldSSP se dle kvality týmu platí mezi 150.000 až 300.000 Euro za jednu sezónu.

Aegerter má nového manažera Olivera Imfelda, ale ten se dosud nijak pozitivně neprojevil, zámořské turné vynechal, neboť prý sháněl v Evropě peníze. Švýcarský jezdec si ohledně svého dalšího závodění v Moto2 ale nemaluje žádné vzdušné zámky, volné je jedno místo ve Forwardu (tedy jeho) a aktuálně i u «Aja»...Ale tam míří Japonec Tetsuta Nagashima.

Role testovacího jezdce nepřipadá v úvahu, ti jsou pouze v MotoGP a zde jsou všechny posty už obsazeny. Navíc nikdo si nevezme jezdce, který nemá s motocyklem MotoGP žádné zkušenosti. V MS-Superbike žádní oficiální testeři neexistují, v Moto2 rovněž ne.

Aegerter je ale optimista: „Pokud se mně podaří získat ještě nějaké nové menší sponzory, tak bych dal celou potřebnou sumu dohromady a s týmovým šéfem Forward Racing Giovannim Cuzarim bych se dohodl.“

Švýcarské firmy Lanz-Anliker, iXS, Straubhaar, Motoscout24 a Hoppler totiž chtějí Aegertera podporovat i v sezóně 2020.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama