Reklama

Kawasaki Puccetti: Haslam zřejmě nepřijde – místo něho Guintoli?

Vše nasvědčuje tomu, že se tým Kawasaki majitele Manuela Puccettiho nedohodne s Leonem Haslamem pro MS-Superbike 2018 a do praxe bude uveden plán „B“, tedy ex-mistr světa Sylvain Guintoli.

Od začátku srpna je jisté, že rozhodně pojede za tým Kawasaki Puccetti Toprak Razgatlioglu MS-Superbike. 20-letý je po šesti závodech z devíti celkem druhý v seriálu ME-Superstock-1000.

Při svém startu s wild card se Leon Haslam představil na Donington Parku druhým místem a jen potvrdil svůj jezdecký kalibr světového pilota.

Puccetti a Haslam měli deadline 31. srpna o smlouvě do MS-Superbike , tento termín ale nebyl dodržen. Ve středu bylo vše posunuto o týden, následující závodní víkend má Haslam v rámci závodu BSB v Silverstone setkání se svými chlebodárci Kawasaki UK a Kawasaki Europe, s kterými má smlouvu.

Pro Kawasaki je vice-mistr světa 2010 v BSB prakticky k nezaplacení, neboť bojuje o titul proti Shane Byrnemu (Ducati).

V MS-Superbike má Kawasaki ve jménech Jonathan Rea a Tom Sykes dva mistry světa pod smlouvou a to Japoncům stačí. Rozhodně nepotřebuje Kawasaki Europe žádného Haslama v nějakém privátním týmu.

Reálně by Haslam bojoval nejlépe o 5. místo za továrními týmy Kawasaki a Ducati a musel by se prosadit a porážet továrnami podporované týmy a jezdce Yamahy, Aprilie, Hondy, BMW a MV Agusty, v BSB za méně peněz bojuje Haslam o titul.

Ex-mistr světa Sylvain Guintoli se už vzdal naděje závodit v MS-Superbike 2018 s motocyklem Suzuki, protože tato varianta je stále více nepravděpodobná.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama