Reklama

Katsuyuki Nakasuga s wild card v Motegi

36-letý testovací pilot továrny Yamaha Katsuyuki Nakasuga pojede opět při Grand Prix Japonska s wildccard. Tento zkušený Japonec už stál při závodě MotoGP na stupních vítězů.

Hiroshi Aoyama jako náhradník za Australana Jacka Millera v týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS nebude v Motegi jediným lokalmatadorem, neboť konkurenční Yamaha posílá do závodu Katsuyuki Nakasugu, který bude startovat s wild card už pošesté v řadě při GP Japonska. Ten nejlépe dojel na okruhu Twin Motegi v roce 2015 jako osmý.

Pro Nakasugu to bude už devátý start na okruhu v Motegi, třikrát zde totiž startoval i v kubatuře 250 ccm.

V královské kubatuře MotoGP při každém svém startu při domácím závodě Grand Prix dokázal bodovat: 2012 - 6.; 2013 - 11.; 2014 - 12.; 2015 - 8.; 2016 - 11.

Ovšem daleko lépe se mu dařilo ve španělské Valencii, kdy 2011 obsadil 6. místo (jako náhradník za zraněného Lorenza) a o rok později dokonce dojel druhý ! (jako náhradník za rovněž zraněného Bena Spiese).

Katsuyuki Nakasuga vyhrál ve své kariéře celkem třikrát závod «8 Hours Suzuka» a je také pětinásobným mistrem Japonska v Superbike.

Při závodě GP Motegi pojede Nakasuga pošesté v řadě v královské kubatuře MotoGP a opět to bude, stejně jako v minulých ročnících GP Japonska, za tým Yamalube Yamaha Factory Racing, kdy bude pilotovat Yamaha M1 vybavenou nejnovějšími vývojovými díly.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama