Reklama

Karel Hanika se vrací k #92

Ex-pilot Grand Prix Karel Hanika dlouho bez závodění nezůstal, ačkoliv to nebude v MS, tak motorku a tým nakonec má. Český jezdec se vrací do německého týmu Freudenberg Racing, s kterým získal v roce 2013 titul mistra Evropy.

K dispozici bude mít motocykl KTM RC 250, který má tento tým ve skladu. Jeho týmovým kolegou je mladý Němec Tim Georgi. Továrna KTM se ještě přesně nevyjádřila, zda dodá a za jakých podmínek letošní updaty.

Není zatím rovněž jisté, zda Hanika pojede až do konce sezóny, nebo zda se jedná pouze o následující závod šampionátu MSJ/CEV Moto3 1.-3. července 2016 na okruhu Circuito de Albacete ve Španělsku.

V každém případě byly finanční podmínky závodění v tomto týmu pro Haniku nejpřijatelnější.

„Po velmi náročném týdnu přišla nabídka od týmu Freudenberg, se kterým jsem v roce 2013 vyhrál Mistrovství Evropy v kategorii Moto3 na stroji KTM. Budu startovat s číslem 92 jako při Mistrovství Evropy! Konkurence je velká a bude to složité, ale nikdo mě nezastaví na cestě za svým cílem, i když nebudu moci dokončit sezónu v MS. Může se to zdát jako krok zpět, ale je to zřejmě to, co jsem potřeboval a myslím, že je lepší jet jinde, než jezdit v MS za dvacítkou a riskovat svůj zadek pokaždé, když jedu...“, je názoru český jezdec Karel Hanika.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama