Reklama

Karel Hanika po Sepangu

Obrovského úspěchu dosáhl v šampionátu MS-Endurance (EWC) Karel Hanika, který byl členem vítězného týmu YART Yamaha (Yamaha Austria Racing) při závodě Sepang 8 Hours.

8hodinovka v Sepangu byla sice kvůli počasí časově ani ne poloviční, ale tým YART v ní zvítězil naprosto suverénně. A jak tento závod viděl člen vítězného týmu Karel Hanika ?

„Ahoj všichni.

Tak mám za sebou historicky první 8H Sepang, která byla defakto 3H, a ať už se to týmu povedlo jakýmkoli způsobem, tak jsme vyhráli!

Je to neskutečný pocit, po 3letech s týmem Mercury Racing BMW, kdy jsem vždycky přispěl největším dílem já, a několikrát nám uteklo pódium o vlásek. Teď byla situace taková, že podmínky a zkrácení závodu nahrály tomu, že ani já ani Broc Parkes jsme do závodu nezasáhli, a skvělou jízdou vyhrál závod pro můj tým Yamaha Austria Racing Team Niccolo Canepa. Odvedl neskutečnou práci, měl to hodně těžké, ale dal to. Samozřejmě jsem závodník, a radši bych závodil, ale v tuhle situaci bylo nejlepší pro tým aby Niccolo zůstal na trati. Tohle není soutěž jednotlivců, ale týmu, a znovu opakuji, že pro tým to bylo nejlepší takhle. I když jsem měl jet po Niccolovi, byl jsem připraven a šéf týmu se ho ve velmi krátké době na rozhodování zeptal jestli jede nebo ne. Nejdřív řekl že pojedu já, pak si to na poslední chvíli rozmyslel a rozhodl se pokračovat. Myslím, že udělal správně, protože ani já, ani Broc jsme nevěděli jaká je situace na trati, a chvíli by nám trvalo, než bysme se dostali do tempa. A navíc si myslím, že tak rychle jako Niccolo bysme nejeli, nějaká ta vteřinka navíc by tam nejspíš určitě byla.

Vážím si toho, že jsem mohl být součástí týmu, a už jen za důvěru která mi byla svěřena, že kdyby se jela klasická 8H tak jsem měl jet tři stinty po Niccolovi.

Jedna věc je ale jistá. Historie se neptá, a vítězství mě ani týmu už nikdo nevezme.

Chtěl bych poděkovat celému týmu za skvělou práci, týmu Yamaha MACO Racing Team a Martin Maco Kuzma za možnost jet závod s továrním týmem Yamaha, rodině Vlad'ka Hanikova Nicole Haniková Karolína Matušová Viktor Noss, všem sponzorům 4SR - For Street Racing Gaerne Yamaha Racing Bridgestone Moto a všem fanouškům za obrovskou podporu.

Díky všem.

Tohle vítězství věnuji svému tátovi #28.“

Výsledek závodu Sepang 8 Hours: 1. YART Yamaha, (Parkes, Canepa, Hanika Karel), Yamaha YZF-R1 2. Honda-Asia Dream Racing, (Zaidi, Izdihar, Chantra), Honda CBR1000RR 3. BMW Motorrad World Endurance (Mykalchyk, Reiterberger), BMW S1000RR 4. Moto Ain, (Rolfo, Mulhauser, Clere), Yamaha YZF-R1 5. Suzuki Endurance (Philippe, Masson, Black), Suzuki GSX-R1000 6. Webike SRC Kawasaki France (Guarnoni, Nigon, Checa), Kawasaki ZX-10R 7.Yamaha Sepang (Morbidelli, Syahrin, van der Mark), Yamaha YZF-R1 8. BMW Sepang Racing, (Kamaruzaman, Norrodin, da Costa), BMW S1000RR 9. 3ART Moto, (Lussiana, Berchet, Plancassagne), Yamaha YZF-R1 10. ERC Racing (Ježek, de Puniet, Rossi), Ducati Panigale V4R.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama