Reklama

Karel Hanika po Estorilu

Karel Hanika má za sebou druhý letošní závodní víkend MS-Supersport, který se jel v portugalském Estorilu. A jak ho zhodnotil český jezdec na svém profilu FB, si můžete přečíst v následujících řádcích:

„Ahoj všichni, mám za sebou víkend v Estorilu, kde jsem poprvé jel na WSSP motorce na suchu. Bylo se hodně se učit, protože pneumatiky byly pro mě úplně jiné a jel jsem na nich poprvé.

Skoro všechny tréninky jsem jel do Top, zvykal jsem si na motorku a hledali jsme postupně nastavení. Nebylo to ideální, ale učil jsem se a postupně jsme se zlepšovali. V superpole jsem vyjel 10. místo, ale byla to škoda, protože jsem měl rozjeté kolo na 5. místo, když přede mnou málem spadl Viňales. Ale pozice to byla pořád bratelná, ale tenhle víkend jsem jel i s pro mě novou spojkou a starty mi vůbec nešly. Musím to hodně potrénovat do budoucna.

Druhej závod jsem odstartoval hůř a hlavně první kola jsem měl hodně slabý. Bohužel po prvním závodě jsem jel hodně opatrně a vůbec jsem nepoužil novou pneumatiku. To mě mrzí, protože jsem ztratil kontakt s první skupinou. Každopádně druhá půlka závodu byla z mé strany hodně silná, a jezdil jsem stejné časy jako čelo. V posledním kole jsem se dostal na P10, ale opět mě potkala smůla, když do mě zezadu vrazil soupeř a oba jsme skončili mimo trať. Aspoň to dalo na P11, ale mrzí mě začátek. Každopádně na svůj první závod na suchu jsem spokojenej. Potvrdil jsem si dobrou kondici na konci závodu, ještě vím, kde zapracovat. Co se motorky týče, nastavení podvozku bylo skoro ideální, pár drobností bylo, ale hlavně jsem se naučil pracovat víc se zadní gumou. Do budoucna je samozřejmě co zlepšovat, ale víme kde a věřím, že pak by byl boj o Top5 reálný. Trochu nás provázela smůla. ale doufám, že jsem si to vybral letos. Ohledně příštího roku vás budu v nejbližší době informovat, který šampionát a za koho se zúčastním. Chtěl bych moc poděkovat týmu WRP Wepol Racing za skvělou práci během víkendu, Díky moc rodině, přítelkyni a všem sponzorům a fanouškům.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama