Reklama

Karel Hanika opět s wild card, ale v jiné kubatuře

Stejně jako vloni, se i letos postaví na start Monster Energy Grand Prix České republiky český jezdec Karel Hanika, a opět s wild card. Vloni to bylo v kubatuře Moto3 za tým Freudenberg, letos o třídu výše za brněnskou stáj Williracing.

Po roce 2014 (Kornfeil, Hanika - oba Moto3, Popov (Moto2) a Abraham (MotoGP) tak budeme mít opět zastoupení ve všech třech kubaturách Grand Prix. A jak k tomu vlastně došlo?

„Často se nás ptáte, proč v našem týmu nahradil Jirku Mrkývku Kája Hanika. S Jirkem jsme se bohužel nedokázali domluvit na podmínkách, abychom společně mohli pokračovat i po zbytek sezóny. Karla jsme oslovili kvůli jeho zkušenostem z mistrovství světa a budeme s ním po závodě v Brně pokračovat i ve Španělsku.“, je oficiální vyjádření brněnského týmu Williracing na jejich FB.

Samotný jezdec se startovním číslem #98 pak před domácím závodním víkendem o svých šancích říká: „Jezdců je kolem třiceti, z toho polovina, možná i dvě třetiny jezdí v jedné sekundě. Na testech jsem zaostával oproti časům nejlepších Moto2 asi o dvě až dvě a půl vteřiny. Věřím, že ještě minimálně půl vteřinu během víkendu stáhneme, z toho mi vychází, že umístění do dvacátého místa by bylo fajn. Myslet na body by bylo už hodně optimistické, ale uvidíme, co závod přinese.“

Že je v závodě ale možné vše, především na mokru, dokázal ostatně vloni v barvách týmu Montáže Brož australský jezdec Anthony West. Ačkoliv byl v kvalifikaci až na 29. místě (poslední se ztrátou 3.362 sec.), tak v závodě dojel senzačně v Top-10.

Třeba bude pršet štěstí letos i Hanikovi...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama