Reklama

Kde a co bude jezdit 2020 Karel Hanika?

Samozřejmě, že hodně fanoušků zajímá, jaká bude další kariéra ex-pilota Grand Prix Karla Haniky. Na svém profilu FB se český jezdec vyjádřil následovně:

Ahoj všichni. Letošní sezónu už tým Mercury racing nebude startovat v šampionátu EWC, a to z prostého důvodu. V sezóně 2017/2018 jsme dosáhli na 5. místo celkově a 1. místo v netovárních týmech, což bylo maximum co s naším materiálem šlo zajet. Bojovali jsme o tovární podporu od BMW kterou jsme si právem zasloužili, měli jsme výsledky a skvělý tým mechaniků, jen chyběl materiál a support. Ta bohužel nepřišla a pro tuhle sezónu dostal tovární podporu jiný (belgický) tým, bez zkušeností z Endurance. Zde se ukazuje jak na nás, Čechy, nahlížejí. A protože nebyla šance bojovat o pódia a vítězství, tak tým pro tuto chvíli skončil.

Co se mého závodění týče, tak mám kolem sebe lidi kteří mi pomáhají, a snaží se mě dostat do co nejlepšího týmu. Každý viděl, že poslední dvě sezony jsem byl nejrychlejší netovární jezdec, proto jsme jednali s nějakými továrnami. Jako kluk z Česka, i když máte rychlost, tak je hrozně složitý se do takových týmů dostat.

Nakonec i díky velké podpoře od Bridgestone Moto jsem teď 4. jezdec u týmu YART. V překladu to znamená náhradník u nejlepšího týmu v EWC. Tomu napovídá i teď dvoudenní test v Paul Ricard, kdy tým vyhrál všechny 4 tréninky. Já jsem na motorce za dva dny najel +- 45kol a musím říct, že motorka i tým fungují neskutečně dobře.

Pro ty, koho by zajímalo jak jsem jel oproti svým zkušeným kolegům, kteří měli trochu více track time, tak co se tempa týče, tak jsme se všichni pohybovali kolem 55 nízký, což pravidelně skoro žádné jiné týmy nejezdily. Můj nejlepší čas byl 54,9 - v té chvíli jsem jel na už dost jetých pneu, ale pořád držely dost dobře! A hlavně jsem zajel takový čas úplně sám, na trati kde slipstream dělá kolem 0,4 s. Moji kolegové Niccolo Canepa, Marvin Fritz a Loris Baz jeli 54,1 resp. 54,4 na nových pneu a s dobrým slipstreamem.

Pro zajímavost loni jsem v kvalifikaci na BMW jel 56,2.

Mně tento test dodal hodně sebevědomí a moc jsem si ho užil. Díky všem za podporu.

Manažer týmu YART Yamaha Mandy Krainz potvrdil, že: „Karel Hanika, který bude na Bol d’Or v trénincích našim čtvrtým jezdcem, byl hodně rychlý. Ačkoliv vůbec neriskoval, tak jezdil bezproblémově časy 1:55.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama