Reklama

Karel Abraham v sezóně 2018 v novém týmu!

Český pilot v královské kubatuře Karel Abraham nepojede v příštím roce v týmu Pull&Bear Aspar, nýbrž v jiném týmu, přičemž motocyklem zůstává italská Ducati.

Překvapení dnešního dne: Čtyřnásobný mistr světa Jorge Martinez přejmenoval svůj dosavadní tým Pull&Bear Aspar na závodní stáj pod jménem «Angel Nieto Team» a v logu nechybí ani označení «12+1». To je velmi sentimentální a překvapivé rozhodnutí a je zaslouženou vzpomínkou na 13-násobného mistra světa a 90-násobného vítěze závodů Grand Prix, tedy po «Ago Nazionale» druhým nejúspěšnějším jezdcem historie motocyklového mistrovství světa od roku 1949.

70-letý Angel Nieto zahynul při tragické havárii na ostrově Ibiza v srpnu letošního roku a jeho posledního rozloučení se v Madridu zúčastnilo desetitisíce fanoušků, takovou osobností byl totiž Angel Nieto.

Kromě toho se stal Angel «Gelete» Nieto jr. novým týmovým principálem v Martinezově týmu, který během svého působení má na svém kontě čtyři tituly mistra světa v kubatuře 125-ccm (Álvaro Bautista, Gabor Talmacsi, Julián Simón a Nico Terol).

V současné době jsou všichni členové rodiny Nietových aktivní v paddocku MotoGP: Pablo je týmovým manažerem v SKY VR46, Fonsi Nieto týmovým koordinátorem u Pramac Ducati, «Gelete» (tedy vlastně Ángel junior) přestoupil od Avintia Racing k Aspar Ducati.

Mimochodem: V novém týmovém logu je také jasně uvedeno označení «12+1», neboť pověrčivý Nieto byl sice 13-násobným mistrem světa!, ale toto označení nikdy nepoužíval.

Nový tým «Nieto Racing» nastoupí 2018 v MS-Moto3 poprvé s motocykly KTM, které budou pilotovat Španěl Albert Arenas a Ital Andrea Migno. V kubatuře MotoGP budou motocykly Ducati řídit Španěl Álvaro Bautista (Ducati GP17) a Čech Karel Abraham (Ducati GP16).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama