Reklama

Karel Abraham těsně před prodloužením smlouvy s Asparem

Český jezdec Karel Abraham je dle italského webu corsedimoto.com těsně před podepsáním smlouvy se svým dosavadním týmem Pull&Bear Aspar. Otázkou je pouze, s jakým motocyklem brněnský jezdec v sezóně 2018 bude závodit...Zda s Ducati Desmosedici GP16 nebo GP17...

Smlouva s továrnou Ducati je podepsána, zda ale tým Jorge „Aspara“ Martineze bude mít k dispozici dva motocykly GP17, nebo jen jeden a druhý bude GP16, není zatím dořešeno.

Karel Abraham letos slaví comeback v šampionátu královské kubatury MotoGP a ten je více než úspěšný. Z dosavadních 11 odjetých závodů Grand Prix dokázal Abraham 7x bodovat, tedy být odmávnut v Top-15. Svůj nejlepší závod absolvoval v Assenu, kde byl klasifikován jako sedmý. Ale skvěle závodil i doma na Masarykově okruhu, stejně jako naposled na Red Bull Ringu. V obou závodech ho o lepší umístění než 13., resp. 14. místo připravily technické problémy: V Brně prasklý výfuk, ve Spielbergu pak defekt zadní pneumatiky.

Abrahamovi se ovšem dařilo letos i v kvalifikacích, celkem třikrát postoupil s 2 roky starým motocyklem přímo do QP2 a absolutním vrcholem byla kvalifikace na GP Argentiny, kdy se druhým místem v QP2 probojoval do první řady startovního roštu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama