Reklama

Karel Abraham: S Ducati si rozumíme

Před domácím závodem GP v Brně měl lokalmatador Karel Abraham pro svůj motocykl GP15 a Ducati jen slova chvály: ''„Mnoho, nebo většina jezdců ve startovním poli si s Ducati prostě nerozumí“'', říká Abraham.

Navrátilec do MotoGP Karel Abraham dokázal sedmým místem v Assenu zajet nejen nejlepší výsledek sezóny 2017, ale dle mínění odborníků to byl i jeho životní závod v královské kubatuře vůbec - z 76 startů v MotoGP. Před závodem na domácím Masarykově okruhu má český jezdec ze španělského týmu Pull&Bear Aspar pro italský motocykl pouze slova chvály: „Užívám si závodění s Ducati. Je to prostě radost. Samozřejmě, že jsou zde těžké Sessions, kdy se rozčiluji, ale v zásadě je to pro mě po dlouhé době nejlepší sezóna. Ducati byl vždy motocykl, který jsem měl rád. Nejen kvůli jménu Ducati, nýbrž kvůli motorce jako takové. Je to velmi dobrý Bike a skutečně konkurenceschopný. V každém závodě mohu bojovat o body. Je to nejlepší motocykl, který jsem kdy jezdil. Mnoho, nebo většina jezdců ve startovním poli si s Ducati prostě nerozumí, protože jim tato motorka nevyhovuje. Nevědí totiž, jak se s ní musí jet. U mě je to ale naopak. Mám ji rád od prvního okamžiku. Nějak se ke mně prostě hodí. Také mám rád pracovní duch u Ducati. Vlastně mám rád úplně všechno“. V Argentině docílil Abraham s Ducati GP15, která je stará 2 roky, dokonce druhé startovní místo na roštu. Nyní ho čeká domácí závod Grand Prix v Brně: „Argentina byl pro nás neuvěřitelný závodní víkend. Pocit z druhého místa na startovním roštu byl nepopsatelný. Na gridu jsem byl ale trochu stresovaný a nervózní. Před tebou nikdo nestojí a díváš se pouze na lampy. Chtěl bych si to ještě hodně rád zopakovat a tvrdě na tom pracujeme“, říká jasně český jezdec, který bydlí necelých 5 km od okruhu: „Opravdu bydlím asi 3 minuty od trati. Takže je to opravdu můj domácí závod. Když tam jedu, tak je to nepopsatelný pocit vidět vlajky a slyšet fanoušky. Prostě je to fantastické“.

Ovšem v průběžném pořadí je Abraham až na 19. místě v celkové klasifikaci: „Než jsem přestoupil do MS-Superbike, tak jsem hodně let závodil v Grand Prix: 125 ccm, 250 ccm, Moto2 a MotoGP (od roku 2005 má na svém kontě Abraham celkem 168 startů v GP - pozn. Bosso). Můj návrat je proto takový, jako kdybych se vrátil domů. Jorge Martinez je bývalý zkušený jezdec z Grand Prix a mít někoho takového v boxu, je hodně důležité. Pozoruje nás na trati a dává nám důležité rady a tipy, a to nám pomáhá. Naše výsledky jsou konstantní, zlepšujeme se a sbíráme body. Myslím si, že hodně důležité je mít z jízdy radost. Proto jsem se závoděním začal a proto ho mám rád“.

V Brně v královské kubatuře dojel Abaja nejlépe v roce 2012, když byl odmávnut na 9. místě, což je zatím jeho nejlepší umístění během 10 startů na domácím Masarykově okruhu. A rozhodně by se nezlobil, kdyby toto umístění zopakoval i následující neděli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama