Reklama

Karel Abraham před sezónou 2017

Do královské kubatury Mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP se po roční přestávce strávené v seriálu superbiků vrací Karel Abraham. Na startovní rošt se v barvách Pull&Bear Aspar Team poprvé postaví 26. března v Kataru.

Abraham za sebou má dvoje předsezónní testování v Malajsii a Austrálii. „Testy byly fakt super, byl jsem sám překvapený, jak dobře to šlo. Zkoušeli jsme spoustu nastavení, ale obecně musím říct, že motorka zatím funguje bez problémů,“ pochvaluje si Abraham průběh testů. V Sepangu a na Phillip Island odkroužil dohromady 158 testovacích kol.

„Měli jsme na každý den nastavený cíl, kterého bychom rádi dosáhli. Je příjemné, že se nám ho vždycky daří ještě o pár desetin překonat,“ doplňuje Abraham. Vydařený byl především druhý testovací den v Austrálii, kdy Karel Abraham skončil na třináctém místě.

Pro Karla Abrahama bude následující sezóna šestou, kterou stráví v MotoGP. Poprvé ji absolvuje v jiném než domácím týmu. „Mám kolem sebe nové lidi, ale s některými z nich už jsem v minulosti spolupracoval, takže do úplně neznámého prostředí jsem nešel. V Asparu se sešla velmi schopná parta a všechno zatím funguje perfektně,“ tvrdí Abraham. Konkrétní cíle si před sezónou dávat nechce: „Když v týmu panuje správná atmosféra, tak i výsledky bývají dobré. Ale přesné umístění se těžko odhaduje. Momentálně můžu říct, že budu rád, když budeme pravidelně sbírat body,“ dodává Abraham.

Ducati Desmosedici GP15
Motor: Kapalinou chlazený čtyřtaktní čtyřválec se čtyřmi ventily na válec
Maximální výkon: přes 250 hp
Maximální rychlost: přes 350 km/h
Suchá hmotnost: 157 kg

Pull&Bear Aspar Team
Pull&Bear Aspar Team založil v roce 1992 legendární motocyklový pilot Jorge „Aspar“ Martínez, který za dobu působení v Mistrovství světa silničních motocyklů získal 4 tituly mistra světa. V nejprestižnější kubatuře MotoGP jezdí Aspar Team od roku 2010. Týmovým kolegou Karla Abrahama v MotoGP je pro sezónu 2017 Álvaro Bautista.

Členové týmu Karla Abrahama: Francesco Carchedi (traťový inženýr), Luca Conti (datový technik), Bruno Leoni (šéfmechanik), Daniel Villar (první mechanik), Antonio Haba (mechanik), Óscar Grau (mechanik)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama