Reklama

Karel Abraham před Grand Prix ČR

Karel Abraham je připraven na domácí závod «Monster Energy Grand Prix České republiky» a bude to jeho 13. start na domácím Masarykově okruhu.

Majitelem okruhu je jeho otec a samotný pilot týmu Reale Avintia Racing bydlí pouze několik kilometrů od trati. Abaja, jak mu od mládí říkají, zde poprvé startoval v roce 2005, tehdy ještě v kubatuře 125 ccm. To si zopakoval i o rok později, pak zde startoval třikrát v prostřední třídě, tedy ve 250-kách. A od roku 2011 se zde poprvé a od té doby celkem nepřetržitě (s výjimkou sezóny 2016) v královské kubatuře MotoGP. V ní zajel nejlépe v roce 2009, kdy obsadil 9. místo. Ovšem skvěle závodil i v roce 2017, kdy ho pouze prasklý výfuk nedovolil dokončit závod v Top-10.

V letošní sezóně se mu zatím moc nedaří, pouze dvakrát byl odmávnut v Top-15, když mu několikrát chybělo štěstí. Ve zvrat doufá právě v Brně, kde začíná druhá polovina letošního šampionátu.

„Je to moje domácí Grand Prix a já tady opravdu chci závodit, protože je to nejkrásnější závod roku. Zároveň se však jedná o nejsložitější událost sezóny, protože musím potěšit mnoho lidí a mnoho místních fanoušků. Doufejme, že můžeme bojovat o pořadí v Top-15, abychom získali nějaký bod, což by z toho udělalo dobrý víkend. “, přeje si #17 Karel Abraham.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama