Reklama

Karel Abraham: Mám dvě možnosti

Své místo v týmu Milwaukee sice Karel Abraham pozbyde, ale český jezdec chce i 2017 závodit v MS-Superbike. Jelikož se ale zavírá stále více a více dosud otevřených dveří, tak už moc možností nezbývá.

Pro příští sezónu bude v týmu Milwaukee majitele Shauna Muira vše úplně jiné. Místo BMW bude tým používat motocykly Aprilia, místo jezdců Joshuy Brookese a Karla Abrahama byly angažováni Eugene Laverty a Lorenzo Savadori.

Abraham zvažoval už několik týdnů své možnosti v šampionátu WorldSBK. Jednání s továrním týmem MV Agusta stejně jako s Pedercini Kawasaki nedopadla úspěšně, finanční představy se totiž hodně lišily.

Takže do finálního rozhodování zůstaly pouze týmy IodaRacing a Grillini. U Iody je ale minimálně jeden problém: Není vůbec jisté, zda tým Giampiera Sacchiho bude vůbec v šampionátu WorldSBK pokračovat, a s kterou značkou motocyklu. BMW už byla dotázána, Ioda by ovšem mohla závodit i s letošními motocykly Aprilia RSV4.

„Pokud bych si mohl vybrat mezi Aprilií a BMW, tak zvolím Aprilii. Několikrát jsem mluvil s panem Sacchim, uvidíme, kam to povede. Dosud není nic jistého, stále zůstávají otevřené otázky co se týká sponzorů“, vysvětluje celou situaci Abraham.

Tým Andrea Grilliniho bude pokračovat nadále s Kawasaki, smlouva se Švýcarem Dominicem Schmitterem bude podepsána v říjnu při závodě Magny-Cours nebo v Jerezu. Karel Abraham by tak mohl zaujmout místo vedle něho. „Grillini je příjemný typ člověka, už mně napsal, jak by si představoval spolupráci. Jeho finanční podmínky jsou odpovídající, dostal bych nový typ Kawasaki. Schmitter nemá skoro žádné zkušenosti, přesto si letos vede velmi dobře. Jsem přesvědčen o tom, že se zkušenějším pilotem a s novým motocyklem jsou schopni dosáhnout lepších výsledků. Grillini není určitě horším týmem než Pedercini“, říká dále na toto téma 26letý Brňák.

Foto: Gold & Goose



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama