Reklama

Karel Abraham bude v Jerezu závodit

Jediný český zástupce v první motocyklové lize, tedy v MotoGP, měl během GP Austinu v Texasu nezaviněný pád. Nyní se podrobil vyšetření a měl byl při prvním evropském závodě v Jerezu nastoupit na start.

Svůj comeback v královské kubatuře MotoGP po roce paběrkování v WorldSBK s konkurence neschopným závodním materiálem BMW od týmu Milwaukee Racing zahájil brněnský jezdec Karel Abraham opravdu skvěle. Hned v sezonní premiéře v Kataru dojel v Top-15 a v GP Argentiny doslova zářil v trénincích, což podtrhl startem z první řady královské kubatury a vše uzavřel dokončením závodu v Top-10.

Pak ale přišel americký závod «Red Bull Grand Prix of The Americas» na okruhu «Circuit of the Americas» a tam ho pronásledovala opravdu smůla: Abaja havaroval nezaviněně 5 minut před koncem FP2 v T11, jeho Ducati zůstala ležet na trati, náš jezdec se sice dostal mimo trať, ale držel se za poraněnou nohu: „Na poslední výjezd jsme nasadili měkkou směs a vyrazili jsme. Ve vracáku jsem vyjel trošku mimo stopu, což mě zpomalilo na výjezdu. Bohužel za mnou jedoucí Alvaro to na výjezdu taky trochu přehnal a pořádně se o mě opřel. No teda spíš to do mě pořádně napral...To jsem samozřejmě nečekal a poslal mě tak docela tvrdě k zemi.“.

01 Abaja 02 Abaja 03 Abaja

Přes utrpěné bolestivé zranění nastoupil Abraham do závodu, ale v něm brzy havaroval a český jezdec tak poprvé letos nebodoval.

Po návratu ze zámořského turné se Karel Abraham podrobil důkladné lékařské prohlídce a po ní mohl na svůj FB profil napsat: „Po včerejším vyšetřeni se vše má takto. Naštíplý kotník, ale není to nic hrozného. Natrhaný vazy v kolene, koleno je uvolněné. Naštěstí není nic s krční páteří ani s hlavou, ale zatím mě pořád každý den bolí hlava a často se mně točí, tak snad to bude za pár dní lepší!“, říká český jezdec ze španělského týmu s italským motocyklem Karel Abraham.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama