Reklama

Kam zamíří Krummi?

Lídr šampionátu WorldSSP Randy Krummenacher ze Švýcarska stále ještě neví, kde a za koho bude závodit v sezóně 2020. Má sice několik nabídek, ale ty se hodně liší!

Při posledním závodě v Magny Cours měl velké štěstí, když havaroval a pomalu už se loučil s pozicí lídra této kubatury. Po Krummiho highsideru v 1. kole stačilo jeho týmovému kolegovi Caricasulovi umístění v Top-5 a dostal by se do čela šampionátu. Ovšem horkokrevný mladý Ital havaroval z vedoucí pozice, podařilo se mu sice R6 znovu nastartovat a do závodu vyjet - to vše sledoval za svodidly právě Krummenacher - ovšem o 1/2 později spadl Federico ještě jednou....

Tím zůstal zkušený Švýcar dva závody před koncem šampionátu na čele bodovací tabulky. A co bude dál bez ohledu, jak se sezóna vlastně skončí?

Curyšan Krummenacher by mohl po sezóně 2017 (tehdy za Puccetti Kawasaki) opět závodit v šampionátu WorldSBK, ale projděme si vše pěkně po pořádku.

29-letý «Krummi» má nabídku na dvouletou smlouvu od týmu Go Eleven Ducati (místo Eugene Lavertyho) a zde by nemusel donést žádné sponzorské peníze. Nabídku má i od italského týmu - rovněž s motocyklem Ducati - od Barni Racing.

Zájem o pokračování má i současný tým BARDAHL Evan Bros, ti ale požadují za jednu sezónu zaplatit částku 250.000 až 300.000 Euro. Dle «Krummiho», pokud by se stal letošním mistrem světa, snížila by se tato suma na 150.000 Euro...!

A nabídka od Ten Kate Yamaha? Zde by mohl «Krummi» závodit v šampionátu WorldSSP gratis, tedy bez sponzorského příspěvku, ale také bez fixního platu. A mohl by si na kapotáž motocyklu dát loga svých sponzorů, aby měl aspoň z čeho žít...

Prostě ani lídr mistrovství světa to nemá vůbec lehké...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama