Reklama

Kalendář SBK 2018: Jerez? Indie? a co Brno...

2018 bude Argentina nový dějištěm MS-Superbike, naše Brno by se mohlo vrátit do kalendáře a o setrvání Lausitzringu se bojuje.

MS-Superbike 2018 začne tradičně poslední únorový týden (24./25.) na Phillip Islandu na jihu Austrálie. Pak paddock WorldSBK přestěhuje do Thajska do Buriramu. Jestli se závod v Asii pojede dva nebo čtyři týdny po Austrálii není dosud rozhodnuto.

S okruhem Buddh Circuit v Indii má Dorna od roku 2015 uzavřenou smlouvu, kvůli problémům s místním promotérem a na základě obrovských logistických překážek ze strany místního celního úřadu, se tam dosud žádný závod neuskutečnil. Majitelé okruhu tak platí ročně nemalou pokutu DWO.

„V září se dozvíme, zda obdržíme všechny garance pro to, aby byl závod vzat do kalendáře. Realita je taková, že existuje mnoho organizačních požadavků, které dosud nebyly splněny. A my si jen těžko dokážeme představit, že 2018 bude vše připraveno“, je názor DWO (Dorna).

Na dějištích 2018 se toho moc nezmění, ovšem data s výjimkou Austrálie ještě nejsou úplně pevná, jejich pořadí se jen těžko změní.

Jasné termíny:

Phillip Island/Austrálie
Buriram/Thajsko
Aragón/Španělsko
Assen/Nizozemí
Imola/Itálie
Donington Park/Velká Británie
Misano/Itálie
Laguna Seca/USA
San Juan/Argentina
Portimao/Portugalsko
Magny-Cours/Francie
Doha/Katar

Nově přibyl okruh «Autodromo Villicum» v blízkosti San Juanu na severu Západní Argentiny.

Závod v Laguna Sece bude posunut ze začátku července o několik týdnu dozadu. V srpnu je letní přestávka, pak by se mělo pokračovat v San Juanu. Materiál by se přepravil přímo z Kalifornie do Argentiny, aby se zjednodušila logistika.

Potom, co Lausitzring koupila Dekra, vznáší se nad německým závodním víkendem velký otazník. DWO (Dorna), Dekra a ADAC Berlin-Brandenburg se snaží najít řešení, Nürburgring není v současné době řešení.

Jako náhradní závod ve Střední Evropě se nabízí Brno: „Jednáme už tři roky s Brnem, pro příští rok se nabízí velká šance“, říká Dorna-Manager Daniel Carrera, Executive Director WSBK.

Ivana Ulmanová, výkonná ředitelka AMD, na dotaz webu SpeedWeek odpověděla: „Pokud nějaké zprávy tohoto druhu budou aktuální, určitě se je dozvíte včas.“

Brněnský závod se bude/nebude konat bez ohledu na vyřešení situace s Lausitzringem.

Otázkou také je, zda se pojedou dva závodní víkendy ve Španělsku, závod v Jerezu je s otazníkem.

K 12 už jasným okruhům by tak mohly přibýt Lausitzring a/nebo Brno. Více než 15 závodních víkendů ale nebude, to je ve smlouvě s MSMA (sdružení továren).

Zdroj: SpeedWeek
Foto: Archív autora



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama