Reklama

Kaito Toba od Hondy ke KTM

Málokdy přestoupí jezdec z týmu s motocykly Honda k týmu na KTM a když se už jedná o Japonce, tak je to doslova senzace! A právě přestup Kaita Toby je toho důkazem!

Letos v Losailu vyhrál 19-letý Japonec Kaito Toba úvodní závod letošní sezóny a stal se lídrem šampionátu nejslabší objemové kubatury. Posledním japonským vítězem před Tobou v nejslabší objemové kubatuře byl v roce 2007 Tomoyoshi Koyama v Barceloně.

Finský majitel týmu Red Bull KTM Aki Ajo chce po třech hubených letech v kubatuře Moto3 konečně vážně promluvit do boje o titul mistra světa. 2012 se Sandrem Cortesem a 2016 s Bradem Binderem mistrovství světa vyhrál, 2013, 2014 a 2015 s Luisem Salomem, Jackem Millerem a Miguelem Oliveirou bojoval až do konce šampionátů o titul.

2017 zažil Ajo s Bo Bendsneyderem a Niccolo Antonellim katastrofální sezónu (15. Bendsneyder, 18. Antonelli), 2018 to nebylo s Darrynem Binderem lepší (17. místo) a letos je to doslova katastrofa - Can Öncü zaujímá 28. místo.

16-letý Turek Can Öncü neustál ve své první sezóně výkonnostní tlak a zdaleka nenavázal na své nečekané vítězství vloni ve Valencii (ovšem na mokru) s wild card. Mezitím debutoval v týmu Aki Aja i jeho bratr Deniz Öncü.

Dnes se potvrdilo, že týmovou #1 v týmu Red-Bull KTM-Ajo bude v sezóně 2020 Kaito Toba, pocházející z Red Bull Rookies Cupu. Nyní jezdil ve stáji Honda Asia manažera Hiroshiho Aoyamy, ale zůstal stále pod křídly Red Bullu. Absolvoval zatím 48 závodů Grand Prix, aktuálně je s 51 body na 13. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama