Reklama

Jules Cluzel předpokládá odchod MV Agusty z WorldSSP

Na okruhu Magny-Cours se zasloužil Jules Cluzel o druhé sezonní vítězství v WorldSSP pro značku MV Agusta. Ačkoliv je Francouz třetí v mistrovství světa této kubatury, tak od současného týmu nedostal ještě žádnou nabídku na rok 2017.

Přes řadu technických problémů, výpadků a tří závodů s nulovým přídělem bodů je tovární jezdec MV Agusty Jules Cluzel v Top-3 této kubatury a v posledních dvou závodech sezóny v Jerezu a v Doha se může francouzský jezdec stát ještě více-mistrem světa, na druhého Randyho Krummenachera mu chybí aktuálně 13 bodů.

Tři roky závodí Cluzel v továrním týmu MV Agusta a za toto období získal pro Italy celkem 18 pódiových umístění, z toho osmkrát byl v cíli odmávnut jako vítěz. Přesto nemá od současného týmu předloženu žádnou nabídku na rok 2017, takže vychází z toho, že tým po skončení sezóny 2016 skončí.

27letý francouzský jezdec tak jedná hned s několika týmy, jak z WorldSSP, tak z GP-Moto2.

Jedno je jisté: Tým s jedním závodníkem v WorldSBK by měla továrna MV-Agusta provozovat i v sezóně 2017, prodloužení smlouvy s Leonem Camierem se očekává během příštího závodního víkendu v Jerezu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama