Reklama

Josh Brookes nechce nechat vše na sobě!

Po Karlu Abrahamovi se vyjádřil ke svým letošním výsledkům i jeho týmový kolega z Milwaukee BMW Josh Brookes, stále ještě úřadující šampion BSB. A nebyla to slova chvály, ba naopak.

Už několik týdnů jde Joshua Brookes do ofenzívy: Australan rozhodně nechce nechat na svých bedrech veškerou vinu ze špatných výsledků a podotýká také, že za špatné výsledky v týmu Milwaukee BMW v šampionátu WorldSBK jsou odpovědní i jiní.

„Jsem přesvědčen o tom, že Josh by na jiném motocyklu dosáhl daleko lepší výsledky, jemu se to nepodařilo prostě pouze na BMW“, říká týmový šéf Milwaukee Shaun Muir.

V britském šampionátu si Joshua Brookes 2015 s motocyklem Yamaha R1 dělal co chtěl - 13 vítězství v 26 závodech! Naopak v WorldSBK se 33letému pilotovi s motocyklem BMW S1000RR vůbec nedařilo, sedmé místo v festivalu pádů na Lausitzringu je jeho nejlepším výsledkem. Jen pro porovnání: Jordi Torres a Markus Reiterberger z týmu Althea už byli se stejným motocyklem odmávnuti sedmkrát v Top-5.

Od července se jasně ukazuje: Brookes pojede 2017 opět pouze národní šampionát: „Místa v dobrých týmech WorldSBK jsou obsazena. Nepocházím ze žádné bohaté rodiny, žiji ze závodění a musím si peníze vydělat. Pokud nedostanu zaplaceno za závodění, nemám nic k jídlu. Vyměnil bych rovněž kubaturu a odešel do WorldSSP, ale tam se neplatí vůbec nic“., říká tvrdě, ale srozumitelně Australan.

„Zajímal jsem se o místo v šampionátu MotoAmerica, ovšem Yamaha a Suzuki své jezdce mají a nechtějí nikoho vyměnit. A jiné tovární týmy, než tyto dva, tam neexistují. Tím se pro mě USA vyřešilo. Zůstal tak pouze britský šampionát. Už dva měsíce mně klepe na dveře asi pět týmů“.

Brookes v posledních týdnech několikrát hovořil v různých rozhovorech o tom, že nejen on sám je zodpovědný za letošní neúspěchy. „Jakmile bylo jasné, že jdu směrem BSB, tak jsem na denní světlo vyklopil všechno. Nemám rád, že jsem v MS a lidé vůbec nevědí, co se po nich chce a nejsou v obraze. Je samozřejmě lepší vyhrávat, než jen kroužit po dráze. Šťastný mohu být jen, když vyhrávám. A tento rok jsem okruh neopouštěl šťastný ani jednou. Jsem raději konkurenceschopný, než být pouze jedním číslem na startovním roštu. Také peněz je v BSB hodně více, než v WorldSBK. Top-5 v paddocku MS vydělávají hodně, ostatní ale musí peníze přinést. Je to převrácený svět. V BSB vydělají peníze všichni v Top-10, to je důležité“, kritizuje nejen svůj tým australský jezdec Josh Brookes.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama