Reklama

Josh Brookes (Milwaukee): BMW je náladová

Po pěti závodních víkendech má Josh Brookes celkem jasno. Japonské motocykly nejsou tak komplikované jako jeho Milwaukee BMW.

Po prvním testování nešetřil Josh Brookes slova chvály na svůj motocykl BMW S1000RR a dával ho na stejný level s motocyklem Yamaha R1, s kterým se v roce 2015 stal britským superbikovým šampionem.

Od tohoto svého prohlášení by se Australan po pěti závodních víkendech nejraději distancoval. Pouze na Phillip Islandu se mu ve druhém závodě podařilo dojet díky P9 v Top-10. Kromě toho má na svém kontě umístění 11 až 16.

„Musím konstatovat, že japonské motocykly jsou přátelštější“, je jasného názoru Brookes, který byl naposled v Imole odmávnut až na pozicích P14 a P13.

„S japonskými motocykly se daří jezdci rychleji dostat k nastavení, které opravdu funguje. A i když se to nepodaří úplně, tak přesto je kontrolovatelné. Ale BMW je hodně náladová“, hodnotí svůj letošní motocykl aktuální britský šampion.

„Pokud se opravdu podaří to správné nastavení, tak je hodně těžké, neudělat chybu. Můžeš být hodně blízko a cítíš už ten potenciál, tak najít perfektní nastavení je hodně obtížné, aby motocykl fungoval správně.“, říká dále Brookes.

Že ale BMW S1000RR fungovat může, ukazuje pilot týmu Althea Jordi Torres. Tento Španěl už třikrát dojel v Top-5 a získal dalších šest umístění v Top-10. Výsledkem je jeho celkové umístění v Top-6.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama