Reklama

Josh Brookes a FX Superbike: Veni, vidi, vici

Start Joshe Brookese v australské závodní sérii FX Superbike jednoznačně potvrdil, že 33-letý šampion BSB z roku 2015 patří do MS-Superbike. Minimálně o uplynulém závodním víkendu nenašel vůbec soupeře.

Letošní jezdec WorldSBK za tým Milwaukee BMW Joshua Brookes závodil na okruhu Sydney Motor Sport Park (dříve známém pod názvem Eastern Creek) s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-10R za tým SA Kawasaki BCperformance jako náhradník za zraněného Bena Burkeho.

Ačkoliv na této trati závodil Brookes naposled před mnoha lety a motocykl byl pro něho velkou neznámou, tak britský ex-šampion byl jasným suverénem celého závodního víkendu. Do závodu odstartoval z Pole Position a ze tří jízd dvě dokázal dvě vyhrát. V jedné jízdě obsadil místo třetí, ačkoliv ho jeden ze soupeřů vytlačil z tratě do kačírku.

Ovšem to stačilo 33-letému jezdci k celkovému vítězství.

Brookes závodil v australském šampionátu po dlouhých 11 letech. Eastern Creek je jeho oblíbená trať a ex-pilot z WorldSBK zde byl pod obrovským tlakem, ostatně každý z fanoušků od něho očekával vítězství.

Brookes zatím nemá ani tým, ani motorku na příští rok a také neví, v kterém seriálu se objeví na startu v sezóně 2017. Ovšem nyní jedná s týmem Toth Yamaha do šampionátu MS-Superbike 2017, když veškeré kvalitní nabídky z BSB se bohužel nepodařilo uskutečnit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama