Reklama

Jorge Martin pojede 2019 s KTM v Moto2

Aktuální lídr šampionátu kubatury Moto3 Jorge Martin ze Španělska bude závodit v následující sezóně v kubatuře Moto2 s motocyklem KTM. Bude tak s největší pravděpodobností týmovým kolegou Jihoafričana Brada Bindera.

Tato zpráva sice dosud nebyla oficiálně potvrzena, ale dohoda už byla podepsána. Jorge Martin, v současné době lídr šampionátu Moto3 a vítěz dvou letošních závodů v Kataru a v USA, závodí v současnosti za tým Del Conca Gresini. V sezóně 2019 ho uvidíme v týmu Red Bull KTM Ajo ve vyšší kubatuře, kde nahradí Miguela Oliveiru. Ten, jak jsme už napsali, dostal nabídku, která se pochopitelně neodmítá, do MotoGP, kde by měl jet v satelitním týmu Tech3 KTM francouzského manažera Hervé Poncharala.

Vítěz Red Bull Rookies Cupu 2014 měl nabídku přestupu do Moto2 už na letošní sezónu, ale protože skončil v MS-Moto3 2017 čtvrtý, tak se chce s touto nejslabší objemovou kubaturou rozloučit ziskem titulu mistra světa, na který má našlápnuto opravdu skvěle. Nebýt toho pokeru s pneumatikami v Argentině, tak by vedl v šampionátu Moto3 už o více než je aktuálních 7 bodů náskoku na Arona Caneta.

V této souvislosti ještě jedna zajímavost z kubatury Moto2: Aktuálně závodí v prostřední kubatuře celkem pět jezdců s motocykly KTM (Kiefer Racing - Aegerter, Swiss Innovative Investors - Sam Lowes a Lecuona, Ajo Racing - Brad Binder a Oliveira), od roku 2019 jich bude sedm, což je dle Pita Beirera maximální kapacita Rakušanů pro prostřední kabaturu Grand Prix.

Ze startovního roštu totiž vymizí motocykly Tech3, které nyní jezdí Remy Gardner a Bo Bendsneyder, akteré vydržely v této kubatuře od jejího zavedení do MS v roce 2010.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama