Reklama

Jorge Lorenzo: Potřebuji 1,5 měsíce bez závodů!

Pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo (32) zažívá svou nejhorší sezónu v MS-MotoGP. Pilot týmu Repsol-Honda chce své zranění obratlů během zimy definitivně nechat minulosti.

Cílem závodit za tým Repsol Honda musí být vítězství, říkal nejen při návštěvě motocyklové výstavy EICMA v Miláně mistr světa Marc Márquez. Ovšem jeho týmový kolega Jorge Lorenzo je tomu momentálně hodně vzdálen. Na Phillip Islandu byl odmávnut 32-letý Mallorčan se ztrátou 66 sekund jak 16. (poslední) a v Sepangu potom 14. (+ 34 sekund), tedy aspoň v bodech, po čtyřech závodech, kdy se mu to nepodařilo.

Přechod na motocykl RC213V byl pro Mallorčana těžší, než se očekávalo. Série několika zranění, především crash v Assenu (zlomený šestý hrudní obratel), zanechal v pětinásobném mistru světa hodně nejistoty.

„Tento rok je pro mě jako jezdce hodně těžký, neboť jsem byl v závodech MotoGP zvyklý bojovat o vítězství. Skutečností je, že při svém závodním debutu s motocyklem Honda jsem nebyl 100% zdravý. Vše začalo zlomeným zápěstím v předsezónních testech, potom crash v Doha a především zranění v Assenu, to nejtěžší, které jsem ve své dosavadní kariéře utrpěl“.

Po fyzické stránce se cítí trojnásobný mistr světa MotoGP opět dobře, ale nahoru to jde opravdu pomalu: „Upřímně řečeno, očekával jsem rychlejší uzdravení. Skutečností je, že se každý týden zlepšuji, ale jen o krůček. Doufám, že budu moci v těchto dnech tvrdě trénovat na Valencii. Potom budu potřebovat klid, - jeden nebo jeden a půl měsíce bez závodů, abych si odpočinul na příští sezónu“.

Španělský tovární jezdec týmu Repsol-Honda doufá, že bike 2020 bude jeho stylu více vyhovovat, stejně jako mu vyhovoval daleko více motocykl 2018.

K tomuto tématu «Jorge Lorenzo» se vyjádřil i CEO Dorny Carmelo Ezpeleta: „Jorge se musí zamyslet nad tím, zda je schopen být opět tak silný, jak jsme ho všichni znali. Je to důležité pro šampionát. Nejsem vůbec rád, že takový jezdec, jako je Lorenzo, se nachází v šampionátu až na 19. místě. A nejsem si vůbec jistý, zda je schopen se ještě více zapřít, než to dělá v současné době. Je to opravdu smutné, vidět ho v takovém stavu“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama