Reklama

Jorge Lorenzo: Mohu jet hodně rychle

Pouhých 0,118 sec chyběly Jorge Lorenzovi v Kataru při testu MotoGP po třech dnech na jeho týmového kolegu Andreu Doviziosa. Věří si on sám, že by mohl vyhrát v Kataru úvodní závod letošní sezóny?

Závodní inženýr Cristian Gabarrini (45 let) je názoru, že společný potenciál Lorenza a Ducati je aktuálně využíván na 75 až 85%.

Jen připomínám: Gabarrini s Ducati již vyhrál Mistrovství světa za Caseyho Stonera v roce 2007, poté opět s australským jezdcem a s Hondou v roce 2011. Nyní je zpátky u Ducati s jediným cílem, zkusit to znovu s Lorenzem.

Nezapomínejme, že Jorge Lorenzo zaznamenal třetí a tedy poslední den testu v Kataru čtvrté místo celkově.

Lorenzo se ale nechce vmanévrovat do role favorita mistrovství světa: „Je jasné, že na okruzích, které Ducati vyhovují, můžeme být konkurence schopní. Tedy minimálně na jedno kolo. Nyní víme, že jedno kolo dokážeme zajet hodně silně. Ale pouze závody a zkušenosti nám ukáží, jestli budeme schopni jezdit vpředu celou závodní vzdálenost. Musíme zjistit, proč nejsme schopni jezdit delší dobu stabilně časy 1:54.“

Bude schopen Jorge Lorenzo 26. března vyhrát GP Kataru a zapsat se jako další jezdec do listiny vítězů GP s motocyklem Ducati? Zatím jsou v této řadě pouze následující jezdci: Loris Capirossi, Troy Bayliss, Casey Stoner, Andrea Iannone a Andrea Dovizioso.

„Nic není nemožné. Motocykl má svůj vlastní charakter, je silný, ale také nervózní. A Desmosedici také vyžaduje hodně tělesné přípravy. Zkoušíme různé modifikace, abychom se naučili šetřit sílu. Ale moje tělo si stále lépe zvyká na požadavky Ducati. Takže časem to bude ještě lepší. Jsem si jistý, že během závodního víkendu budeme silnější než na testech. O tom jsem přesvědčen“, je názoru trojnásobný mistr světa královské kubatury MotoGP z let 2010, 2012 a 2015.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama