Reklama

Jorge Lorenzo: Co jsem se dozvěděl do 30 let

Ve své nejnovější knize «Lo que aprendí hasta los 30» (Co jsem se dozvěděl do 30) se Jorge Lorenzo ohlíží na své časy u Yamahy s Valentinem Rossi a zdůrazňuje: „2013 mě kopíroval“.

Jorge Lorenzo stojí pod obrovským tlakem, tovární pilot Ducati musí v nejbližší budoucnosti dokázat výsledky, že jeho setrvání v «Ducati Corse» by mělo své odůvodnění. Ředitel závodního oddělení Gigi Dall’Igna má totiž v Jacku Millerovi a Danilo Petruccimu dvě hodně zajímavé alternativy místo pětinásobného mistra světa, který má s Ducati evidentní problémy.

Výpadek v prvním závodě, 15. místo v Argentině a 11. pozice v cíli třetího závodu v Austinu – s těmito výkony zůstává tento ambiciozní Španěl nejen za svým vlastním očekáváním, nýbrž rozhodující činitelé u «Červených» by už konečně rádi viděli odpovídající výsledky od profesionála s tučnou gáží.

Vzhledem k aktuálním problémům je celkem zajímavý jeho zpětný pohled na úspěšnější časy. Ve své nejnovější knize «Lo que aprendí hasta los 30» (Co jsem se dozvěděl do 30) se vrací Mallorčan – je to mimochodem už třetí kniha z pera 65-násobného vítěze Grand Prix - především k roku 2013, kdy se Valentino Rossi po dvou letech u Ducati vrátil nazpět do továrního týmu Yamahy.

Lorenzo píše: „Rossi se vrátil a všichni chtěli, aby se jeho výsledky zlepšily. Zjistil jsem, že se můj trenér Antonio Casciano setkal s ním a jeho trenérem v Tavullii, aby mu vysvětlil své tréninkové metody. Proto jsem se rozhodl ukončit svou práci s Antoniem. “

A 30-letý Mallorčan pokračuje: „Valentino začal trénovat na stejných motocyklech, které jsem používal já v Gernu a absolvoval přesně ty stejné tréninky. Náhoda nebo ne, stal se konkurenceschopnějším. “

To ale není všechno, Lorenzo je také přesvědčen, že Rossi kopíroval jeho nastavení (Set-up): „Také jsem se rozhodl promluvit s Maiem “ (týmový manažer Yamahy Massimo Meregalli, poznámka Bosso). „Měl jsem akceptovat, že před každým závodem kopírují mé nastavení, ale to už bylo příliš mnoho. Proto jsem si prosadil, aby se Meregalli nezúčastňoval dále technických setkání po každém tréninku, protože jsem měl podezření, že Rossimu všechno oznámí“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama