Reklama

Jordi Torres v Aragónu místo Tita Rabata

Španělský tovární jezdec MV Agusty Jordi Torres vymění minimálně pro jeden závod paddock WorldSBK za MotoGP. 31-letý nahradí v Aragónu zraněného Tito Rabata v týmu Reale Avintia Ducati.

Po nepodařeném experimentu s bezejmenným náhradníkem Christophe Ponssonem v Misanu získal španělský tým Reale Avintia-Ducati pro Grand Prix v Aragónu (23. září) renomovaného náhradníka v osobě Jordi Torrese.

Je to docela velké překvapení, ačkoliv byl Francouz Christophe Ponsson kritizován ze všech stran i svými věhlasnými jezdeckými kolegy, tak pro www.paddock-gp.com potvrdil tento francouzský jezdec, že má s týmem Reala Avintia Ducati uzavřenou smlouvu na 4 závody Grand Prix!

Katalánský jezdec bude mít k dispozici Ducati GP16 od Xaviera Siméona, zatímco Belgičan - letos v MS bez bodového zisku - dostane zapůjčen stejně v Misanu Ducati GP17 od Tito Rabata. Torres vyhrál 2013 v MS-Moto2 závod na Sachsenringu za tým Jorge Martineze s motocyklem Suter.

Torres závodil 2010 až 2014 v kubatuře Moto2, 2015 do MS-Superbike, kde se často umístil v Top-5 a získal i několik pódiových umístění. 2017 vyhrál v Kataru svůj první závod MS-Superbike.

V sezóně 2018 jezdí Torres jako nástupce Leona Camiera v MS-Superbike za tovární tým MV Agusta.

Mimochodem: Po pátečních třech trénincích v Portimao je Torres na 3. místě, když před ním jsou pouze Jonathan Rea a Marco Melandri.

Příští pátek bude Torres v Aragónu poprvé ve svém životě pilotovat motocykl MotoGP, na testování bohužel nezbývá čas.

Jelikož také při dalších závodech MotoGP v Buriramu (7.10) a Motegi (21.10.) není žádná termínová kolize se závody WorldSBK, je pravděpodobné, že Torres bude nahrazovat Rabata tak dlouho, až ex-mistr světa Moto2 bude po své zlomenině nohy v Silverstone absolutně v pořádku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama