Reklama

Jonathan Rea prodlouží smlouvu s Kawasaki

V pátek v brněnském paddocku WorldSBK bylo také oznámeno, že současný lídr tohoto šampionátu prodlouží smlouvu s továrním týmem KRT Kawasaki.

Ačkoliv jeho manažer Chuck Aksland jednal ještě uplynulý závodní víkend v mugellském paddocku s různými týmy MotoGP, tak v okamžiku oznámení, že volné místo v Repsol-Honda dostane Jorge Lorenzo, byly pro Reu veškeré šance vniveč.

Do továrního týmu Aprilia neměl zájem on sám (v jiném továrním týmu už volné místo nebylo), a v satelitních týmech jiných značek by si trojnásobný mistr světa a vítěz 59 závodních jízd WorldSBK zase nepřišel na takové peníze, které bere u továrního týmu KRT Kawasaki v šampionátu WorldSBK.

„Ještě je potřeba upřesnit některé detaily a před závodem v Laguna Sece by mělo být vše oficiálně oznámeno“, řekl včera v Brně Jonathan Rea.

Kdo ale bude jeho týmovým kolegou u KRT Kawasaki, není vůbec jasné. Dosavadní pilot Tom Sykes by rád odešel k Yamaze (dle jeho názoru se současný motocykl Kawasaki ZX-10RR vyvíjí pouze dle přání Rey a na Sykesovy názory - mistr světa 2013, není vůbec brán zřetel), kde své závodění v MS-Superbike 2009 začínal, naopak KRT Kawasaki má enormní zájem o Michaela vd Marka, naposledy dvojnásobného vítěze z Donington Parku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama