Reklama

Jonathan Rea: Pro 3 závody jsou potřeba 2 motocykly

V mistrovství světa Superbike se pojedou dle Dorny tři závody během závodního víkendu, neboť byl zařazen také Sprintrace. Největší hvězda šampionátu Jonathan Rea je přesvědčen o tom, že proto ale musí následovat další změny.

Dorna chce za každou cenu pozvednout atraktivitu MS-Superbike, aby se zlepšila celá show. Přání jezdců ovšem nejsou úplně v popředí, ba naopak. Třeba zavedení třetího ve formě zkráceného závodu Sprintrace vyvolalo u aktuálního mistra světa a celkem už čtyřnásobného šampiona kritiku.

„Pokud mám být upřímný, tak Sprintrace je absolutní katastrofou. MS-Superbike se skládá ze dvou závodů během závodního víkendu. Na straně druhé mám rád závody a závodění, a nechci nic jiného, takže tři závody nejsou špatné. Takový krátký závod můžeme považovat jako dodatečný trénink pro druhý, tedy nedělní závod“, říká na téma třetího závodu Jonathan Rea.

Problémem je dle Rey pravidlo pouze o jednom motocyklu. Většina týmů má sice druhý motocykl s sebou jako náhradní, ale ten je možno použít pouze v případě, když je ten první úplně «odstrojen».

„Sprintrace je většinou agresivnější a proto je v něm i hodně soubojů. A co se stane, když havaruji a svůj motocykl zničím? Určitě potřebujeme mít k dispozici dva motocykly. Pro fanoušky je ovšem třetí závod rozhodně výborný“, říká 31-letý tovární pilot týmu Kawasaki KRT.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama