Reklama

Jonathan Rea a Alberto Puig se sešli v Mugellu

Těžko se dá věřit tomu, že by se chystala další přestupová bomba. Ovšem před několika málo dny se také skoro nikdo neodvážil věřit návratu Jorge Lorenza k Yamaze a nyní je to prostě realita.

Faktem je, že trojnásobný mistr světa Superbike Jonathan Rea už několik týdnů hovoří o kubatuře MotoGP s tím, že když přestoupit, tak právě nyní, kdy je na vrcholu své formy, ale pouze do továrního týmu! V jakémkoliv satelitním týmu MotoGP by si totiž nevydělal tolik peněz, jako dostává v WorldSBK. A v WorldSBK, pokud letos vyhraje počtvrté titul mistra světa, tak už žádnou další překážku s možností zapsat se do historické listiny prostě nemá (největší počet titulů mistra světa, největší počet vyhraných závodů atd.)

Faktem také je, že Joan Mir, který mohl závodit za Repsol Honda od sezóny 2020 (měl podepsanou smlouvu o smlouvě), dal přednost továrnímu týmu Suzuki, kde pojede už v sezóně 2019.

Faktem také je, že místo v továrním týmu Repsol Honda vedle Marca Marqueze je stále ještě oficiálně volné! Údajně má Dani Pedrosa podepsaný kontrakt pouze na sezónu 2019, tedy jestli vůbec...?

Faktem zůstává, že Jonathan Rea už jednou za tento tým závodil a pouze s jediným testem u nás na Masarykově okruhu jel dva závody MotoGP a obsadil tehdy v Misanu 8. a v Aragónu místo 7. - v obou případech místo nemocného Caseyho Stonera.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama