Reklama

Jonas Folger oficiálním testerem Yamahy

Týmový manažer Movistar-Yamaha Massimo Meregalli prozradil v pátek v Misano Adriatico hodně špatně ukrývané tajemství o Jonasovi Folgerovi.

Ve své podstatě to byla pouze otázka času, kdy oznámí Yamaha uzavření smlouvy s Němcem Jonasem Folgerem, že bude na sezónu 2019 testovacím pilotem továrny Yamaha.

V pátek potvrdil týmový manažer Movistar-Yamaha Massimo Meregalli v jednom rozhovoru pro Dornu, že německý pilot bude absolvovat v budoucnu všechny testovací práce pro Valentina Rossiho a Mavericka Viňaleose.

Naposled byl Folger při privátním testu továrny Yamaha v Aragónu přítomen v boxu Rossiho a Viňalese.

Rossi a Viňales jsou dle vlastních vyjádření velmi spokojeni s obsazením místa testovacího jezdce v Evropě právě Jonasem Folgerem.

Mimochodem: Místo manažerské skupiny Wassermann Group z Kalifornie s evropským zástupcem Bobem Moorem - ex-mistr světa v motokrosu - převzala management svého syna Jonase jeho matka Anka Folger.

Jen pro zamyšlení: Jonas Folger v říjnu 2017 překvapivě odcestoval z GP Japonska a byla u něho konstatována nemoc, která se nazývá Epstein-Barr-Virus. Později přibylo ještě onemocnění Burnout, takže Folger už nesměl více provozovat vrcholový sport na Top úrovni.

Folger, který je velkým kamarádem s Maverickem Viňalesem, absolvoval dva skvělé soukromé testy s motocyklem Kalex-Moto2 a při Trackdays na Hungaroringu v Maďarsku byl rychlejší než jeho největší přítel Marcel Schrötter. V létě odmítl pětinásobný vítěz Grand Prix nabídku od KTM jako náhradní pilot místo Pola Espargaró a také jako náhradník za zraněného testovacího pilota Mika Kallia.

V současné době pracuje celá řada prominentních pilotů jako testovací jezdci v MotoGP: V pátek byl potvrzen Bradley Smith u Aprilie. Vedle Smithe a Folgera u Aprilie a Yamahy budou i v sezóně 2019 působit Stefan Bradl (Honda) a Michele Pirro (Ducati), přičemž se dá očekávat brzké potvrzení Daniho Pedrosy u Red Bull KTM.

Nezodpovězena je ale jediná otázka: Zatímco Bradley Smith obdrží 2019 až pět startů s wild card pro Aprilii, zda pojede Folger s Top-materiálem na straně Rossiho a Viňalese?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama