Reklama

John McPhee zůstává v Moto3

Původně měl zkušený Skot John McPhee přestoupit po své 9. sezóně v Moto3 do vyšší kubatury, tedy do Moto2, což se ale neuskuteční. Jeho tým Petronas Sprinta původně avizovaný přestup změnil, důvody jsou dva:

24-letý Angličan Jake Dixon je stále silnější a silnější a tak dostane šanci závodit ještě jednu sezónu v Moto2, a to jako týmový kolega Xaviho Viergeho. Bude to jeho třetí kompletní sezóna v Grand Prix Moto2, když tu první (2019) absolvoval v týmu Sama Qatar Angel Nieto Team - KTM.

Druhý důvod je čistě politický: Promoter Grand Prix Dorna Sports S.L. má smlouvu s britským vysíláním PayTV BT Sport ve kterém stojí, že zajistí pro kubaturu dva britské jezdce, v Moto2 to jsou na rok 2021 Sam Lowes a Jake Dixon.

A John McPhee tak aspoň částečně zajistí plnění smlouvy v Moto3.

Co se týká limitu ohledně věku, tak McPhee může ještě 2021 a 2022 závodit v Moto3.

Týmovým kolegou Johna McPheeho bude Jihoafričan Darryn Binder.

Ovšem tým musí opustit populární KIP (Khairul Idham Pawi), tedy dvojnásobný vítěz Grand Prix kubatury Moto3 - na mokru! (Argentina a Sachsenring 2016), který se poslední dvě sezóny potýkal s těžkými zraněními (nakonec mu musel být amputován malíček pravé ruky), jehož další závodní osud zatím není jasný...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama