Reklama

John McPhee zraněn vážněji, než se čekalo

Skotský tovární pilot Peugeotu John McPhee se v 6. kole prvního závodu Moto3 na Phillip Island zranil vážněji, než se čekalo. Kvůli natržení plic musí zůstat dva týdny v Austrálii.

Skot John McPhee (22) bojoval až do 6. kola prvního - později předčasně ukončeného závodu Moto3 - na Phillip Islandu/Austrálie o pódiové umístění, když byl účastníkem hromadného crashe v úseku «Lukey Heights», kvůli kterému byl závod přerušen.

Tovární pilot Peugeotu z německého týmu Saxoprint MC Peugeot Prüstel utrpěl kromě lehkého otřesu mozku také zlomeninu levého palce - a chtěl odletět ještě včera večer domů do Glasgow a další den si v Milanu nechat zlomeninu od specialisty operovat a potom se vrátit na poslední závod GP Malajsie do Sepangu.

Při podrobné lékařské prohlídce v nemocnici St. Kilda Alfred Hospital v Melbourne ale bylo při vyšetření CRT v neděli večer ale zjištěno, že brněnský vítěz 2016 a dvojnáobný Polesetter 2015 (RTG-Honda) si natrhl při crashi plíce, a dva týdny není tak schopen transportu.

Týmový manažer Terrell Thien doufá, že John McPhee bude schopen závodit při sezonním finále ve Valencii. Zatím ale nebylo rozhodnuto, kdo ho nahradí v Sepangu následující týden. S největší pravděpodobností to bude italský jezdec Stefano Manzi, který s wild-card obsadil při GP na Silverstone 2016 s továrním motocyklem Mahindra 4. místo.

Manzi chce 2017 závodit jako týmový kolega vítěze z Assenu Pecco Bagnaii v novém týmu SKY VR-46 Valentina Rossiho v Moto2.

Zatím se ale tým Saxoprint MC Peugeot Prüstel s Manzim nedohodl finančně na výdajích při jeho startu v Sepangu: 17letý Ital totiž nechce letět sám, nýbrž na útraty týmu vzít s sebou do Malajsie celou rodinu.

Jinak zlomený levý palec Johna McPheeho byl už v Melbourne operován a rozhodně by neměl být překážkou při jeho eventuálním startu ve Valencii.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama