Reklama

John McPhee míří do týmu SIC-Petronas

Vítěz brněnské Grand Prix 2016 v kubatuře Moto3 Brit John McPhee už oznámil své plány na příští sezónu 2019, kdy opustí dosavadní tým CIP - Green Power s KTM a pojede za malajskou stáj SIC-Petronas-Sprinta-Honda.

Své nejlepší sezóny absolvoval 24-letý Skot právě s motocykly Honda: 2015 skončil v MS celkově 11. (Saxoprint RTG), tedy vlastně v týmu, kde nyní závodí Jakub Kornfeil. A 2017 za tým British Talent skončil celkově 7.

Kuriozitou je ale skutečnost, že své jediné dosavadní vítězství získal s motocyklem Peugeot u nás v Brně na Masarykově okruhu 2016 za tým Prüstel GP, jak byl RTG (Racing Team Germany) přejmenován.

Letošní sezónu závodí ve stáji Alana Broneca CIP - Green Power s motocyklem KTM a příliš není spokojen se svými mechaniky, kteří mu několik závodů doslova zkazili.

Jediným světlým okamžikem letošní sezóny bylo třetí místo na Sachsenringu, aktuálně je v MS tento Skot až na 15. místě se ziskem 39 bodů.

Nyní se vrací John McPhee k motocyklu Honda NSF 250R a pojede za malajský tým SIC-Petronas-Sprinta-Honda, kde letos závodí Adam Norrodin a Ayuma Sasaki.

V kubatuře Moto2 tento tým zatím potvrdil jediného pilota a tím je Khairul Idham Pawi, který přichází od týmu Honda-Asia.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama