Reklama

John McGuinness: Návrat na vrchol

Pozoruhodný comeback Johna McGuinnesse při jeho loňském vítězství v závodě Isle of Man TT označili fanoušci z celé Evropy za nejpůsobivější příběh návratu na vrchol v celé historii motoristického sportu.

V kampani, kterou spustil v lednu 2016 Dunlop, vybral do užšího výběru deset nejinspirativnějších příběhů, z nichž mohli fanoušci vybírat celkového vítěze. Každý z vybraných příběhů přibližoval chvíle, při nichž řidiči a jezdci prokázali obrovskou odvahu, odhodlání a nezkrotnou ctižádost, aby se dokázali probojovat zpět na vrchol.

Kampaň „Great Fightbacks“ připomněla několik opravdových legend motoristického sportu. Za nejinspirativnější příběh nakonec fanoušci označili návrat Johna McGuinesse do tak skvělé formy, že ho po neúspěšné sezóně loni vynesla až k vítězství v závodě Isle of Man TT.

Navzdory své pozici krále Isle of Man TT se koruna Johna McGuinesse začínala v posledních letech povážlivě kymácet, zvláště když se na scéně objevil jeho velký soupeř Michael Dunlop. Po jednom z nejhorších týdnů na závodě TT v průběhu řady posledních let však John dokázal překonat špatnou formu a následky zranění a zajistit si v pořadí 23. vítězství v závodě seniorů a připomenout tak všem, že se s ním musí pořád počítat.

Na symbolické druhé příčce se umístil návrat do závodů motocyklů, který Mikea „Bikea“ Hailwooda po jedenáctiletém přerušení kariéry přivedl až k vítězství v závodě Isle of Man TT v roce 1978.

Třetí místo získalo slavné vítězství Marca Marqueze na Velké ceně v Estorilu v roce 2010. Na první místo se dokázal strhujícím způsobem propracovat poté, co se po srážce ocitl až na úplném konci startovního pole, což z něj učinilo skutečnou superstar.

Čtvrté místo obsadil sir Jackie Stewart za své vítězství v německé Grad Prix v roce 1968, při níž se musel vyrovnávat nejen se zlomeninou ruky, ale i s prudkým deštěm.

Výběr skutečných a inspirativních příběhů, v nichž závodníci bojovali tak, že se navzdory veškeré pravděpodobnosti dobrali velikého vítězství, dále zahrnoval vítězství Louise Rosiera v roce 1950, Jackyho Ickxe v roce 1977 a Johnyho Herberta v roce 1991, úspěšný přechod Bernda Schneidera na kariéru v německých automobilových závodech DTM a GT, dominantní postavení Pedra Lamy v závodě 24 hodin Nürburgring a vítězství týmu Jota ve třídě LMP2 ve 24 hodin Le Mans v roce 2014.

Všechny tyto příběhy si mohou zájemci do detailu vychutnat na stránkách Great Fightbacks. Současně na ní mohou shlédnout natočenou diskusi s Johnym Herbertem, redaktorem časopisu MotorSport Magazine Damienem Smithem a Gilesem Richardsem z deníku The Guardian.

Jsme nadšení z toho, jak motorističtí fanoušci z celé Evropy volili a debatovali o všech těchto inspirativních příbězích,“ řekl Xavier Fraipont, výkonný ředitel Dunlop pro oblast motoristického sportu. „Všechny tyto příběhy ukázaly, že když člověk využije všechny své zkušenosti, věří si a je odhodlám se nikdy nevzdat, může dokázat cokoli. John McGuinness je důstojným vítězem. Těšíme se, že v nadcházejícím roce uvidíme ještě další ‚Great Fightbacks‘.“

Dunlop dodává předním světovým závodním týmům obutí vozidel už od doby svého revolučního vynálezu pneumatiky v roce 1888. Během celého století a čtvrt, které od té doby uběhly, tak významně přispíval k tomu, aby řidiči a jezdci mohli na nejobtížnějších závodech jako Le Mans a Nürburgring 24 Hodin a Isle of Man TT podávat co nejinspirativnější výkony.

Přesně v souladu s touto DNA společnosti letos Dunlop spustil i novou kampaň s mottem „Forever Forward“ (Navždy vpřed). Součástí kampaně je televizní reklamní spot „Rozhodující vteřina“ o řidiči, který si během závodu sáhne až na dno svých sil.

1 John McGuinness2



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama