Reklama

Johann Zarco: Yamaha mě nikdy neoslovila...!

Jak jistě všichni pravidelní čtenáři našeho webu ví, tak Johann Zarco hodně překvapivě pojede v sezóně 2019 v továrním týmu KTM. Co tomu vše předcházelo, se dozvíte v následujících řádcích.

V «Corriere dello Sport» vysvětluje francouzský jezdec proč bude závodit 2019 za KTM a ne třeba za tovární tým Yamahy!

Vše začalo během loňské sezóny, kdy Valentino Rossi na téma «Zarco» kvůli jeho jezdeckému stylu, kdy nebral v úvahu žádné «Star» řekl: „On není zlý a nedělá to schválně. Jednoduše to lépe neumí“.

To samozřejmě nebyla statisticky lehce dokazatelná pravda: Francouz vyhrál v letech 2015 a 2016 mistrovství světa za tým Aki-Ajo s motocyklem Kalex Moto2 a v týmu Tech3 dokázal zajíždět výsledky, jako nikdo jiný.

„Vale to řekl schválně aby mě ponížil.“, říká na toto téma Zarco.

Později ale Rossiho respekt k jízdě Zarca vzrostl a po GP Austrálie na Phillip Islandu dokonce «The Doctor» prohlásil: „Nyní jsi jeden z nás“.

Mimochodem: Výsledek této Grand Prix byl následující. 1. Marquez; 2. Rossi (+1.799); 3. Vinales (+1.826); 4. Zarco (+1.842)...

V současné době jezdí Zarco poněkud na jiných místech, než u něho bylo zvykem. A hodně odborníků je názoru, že ho Yamaha schválně «brzdí», neboť francouzský jezdec odchází ke KTM!

„Zatímco ostatní motocykly se neustále vylepšují, my máme k dispozici stroj, který je na stejné technické úrovni, jako byl na testech ve Valencii 2017.“, říká rychlý Francouz.

„Yamaha mně nikdy žádnou konkrétní nabídku neučinila! A co se týká Hondy, nabídka přišla pozdě, když už jsem byl dohodnut s KTM, jen jsme to neprezentovali veřejně. Šel jsem potom za Albertem Puigem a celou situaci mu vysvětlil a také se mu omluvil.“, vysvětluje celou záležitost ohledně továrního motocyklu Yamaha a Hondy Johann Zarco, který pevně věří, že s penězi od Red Bullu se KTM podaří mít v nejbližší budoucnosti vítězný motocykl.

A ještě k tématu Repsol-Honda: „Pokud chceš být mistrem světa a dostaneš stejný materiál jako Marquez, tak budeš v nejlepším případě druhý, neboť on je opravdu hodně silný. Takže musíš zkusit jinou cestu...!“, říká v článku pro «Corriere dello Sport» francouzský jezdec, který jde ve šlépějích svých úspěšných krajanů, jakými byli v «premier class» Christian Sarron, Régis Laconi nebo Randy de Puniet.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama