Reklama

Joan Mir propuštěn z nemocnice domů

Týden po svém crashi při Highspeedu na Masarykově okruhu mohl Joan Mir (Suzuki) opustit nemocnici v Barceloně. Rookie MotoGP se ale musí i nadále šetřit.

Po sedmi dnech ztrávených pod lékařskou kontrolou v nemocnici Klinik Dexeus v Barceloně ji v pondělí mohl 21-letý Španěl opustit.

Při crashi Highspeed 5. srpna si tovární pilot Suzuki přivodil pohmoždění plic a byl transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích.

Teprve minulý pátek byl schopen letecké přepravy do Barcelony, kde se podrobil podrobnému vyšetření u Dr. Angela Charteho, který bude brzy Medical Director v MS-MotoGP. Další zranění se naštěstí nepotvrdila, i když byly plíce pohmožděny a zaníceny. Proto zůstal tovární jezdec Suzuki ještě 4 dny na klinice, kde s denně podroboval speciálnímu vyšetření.

Nejnovější vyšetření potvrdila zlepšení zdravotního stavu, takže Mir mohl být propuštěn do domácího vyšetření. Za týden je pro Mira naplánováno další speciální vyšetření na v nemocnici Klinik Dexeus, kde se rozhodne, zda se bude smět zúčastnit GP Velké Británie v Silverstone 23. - 25. srpna.

Do té doby má ale 21-letý Španěl předepsán klid na lůžku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama