Reklama

Joan Mir bude týmovým kolegou Alexe Rinse

Suzuki zcela ve své nejbližší budoucnosti vsadila na mladé jezdce. Ačkoliv to ještě nebylo potvrzeno oficiálně, tak jezdecká dvojice 2019 a 2020 bude mít v továrním týmu MotoGP složení Alex Rins (22) a Joan Mir (20).

Po prvním pódiovém umístění teprve svém pátém závodě MS-Moto2 už nedělali Joan Mir a jeho manažer Paco Sanchez žádné tajemství z toho, že úřadující mistr světa Moto3 chce co nejrychleji postoupit do MotoGP a že má nabídky továren Honda, Suzuki a Ducati.

Koncem minulého týdne se objevily první informace o tom, že se Joan Mir a Suzuki předběžně dohodli.

Mezitím se ukázalo, že to vše pokročilo ještě dále: Joan Mir bude příští rok vedle Alexe Rinse pilotovat motocykl MotoGP-Suzuki GSX-RR.

Tím se musí Andrea Iannone, třetí v Austinu a v Jerezu, poohlédnout po novém týmu. Jako první se nabízí Aprilia Racing Team Gresini.

A Jorge Lorenzo, pokud Ducati Corse opravdu místo něho vezme do továrního týmu Danila Petrucciho vedle «Doviho», tak buď bude nezaměstnaný - což si nikdo nedokáže představit - ovšem zažil to třeba Max Biaggi!, nebo zamíří na třetí tovární motocykl Yamaha v barvách Petronasu do týmu postaveného na základech Marc VDS a kde jeho týmovým kolegou bude letošní Rookie Hafizh Syharin.

Nesmíme zapomenout, že 20-letý Joan Mir, který 2017 v týmu Leopard-Honda dominoval s deseti vítězstvími v sezóně v kubatuře MS-Moto3, má dle odborníků stejný jezdecký kalibr jako Maverick Vinales, Jack Miller, Alex Rins, Pecco Bagnaia nebo Miguel Oliveira.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama